Parti combocskák almán és olíván
recept,recept fotó,alsó csirkecomb,fekete olivabogyó,alma ,Csirkehús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
alsó csirkecomb | 14 | darab | |
citromhéj | - | ||
fekete olivabogyó | 70 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
méz | 2 | evőkanál | |
olivaolaj | 8 | evőkanál | |
olivaolaj | - | ||
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 3 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter | |
édeskömény mag | 2 | teáskanál |
Recept
1. A pác elkészítése
édeskömény mag 2 teáskanál • méz 2 evőkanál • olivaolaj 8 evőkanál • citromhéj • teljes zsírtartalmú mustár 3 teáskanál
Az édeskömény magot megpirítjuk. Mindjárt ahogy illatozni kezd, hozzákeverjük a mézet, mustárt, egy csipetnyi citrom héját és az olajat.
2.
alsó csirkecomb 14 darab
Ezzel a páccal megkenjük a csirke combokat, és egy órán keresztül hagyjuk a pácban, hűvös helyen.
4.
fokhagyma 2 gerezd • fekete olivabogyó 70 gramm • víz 150 milliliter • hagyma 150 gramm • só
Az almák tetejére, karikákra vágott hagymát és fokhagymát rakunk. Ezután rá rakjuk a csirke combokat, megsózzuk. Megszórjuk olíva bogyókkal és felöntjük vízzel. Sütőben 200 fokon sütjük letakarva 30 percen keresztül.
5.
30 perc után, levesszük a fedőt, a combokat megfordítjuk és még tovább sütjük 20 percig 180 fokon.
Jó étvágyat!