RECEPTEK

Parti combocskák almán és olíván

Parti combocskák almán és olíván

recept,recept fotó,alsó csirkecomb,fekete olivabogyó,alma ,Csirkehús,Gluténmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 200gramm
alsó csirkecomb14darab
citromhéj-
fekete olivabogyó70gramm
fokhagyma2gerezd
hagyma150gramm
méz 2evőkanál
olivaolaj8evőkanál
olivaolaj-
-
teljes zsírtartalmú mustár3teáskanál
víz150milliliter
édeskömény mag2teáskanál

 

Recept

1. A pác elkészítése

édeskömény mag 2 teáskanál  méz  2 evőkanál  olivaolaj 8 evőkanál  citromhéj  teljes zsírtartalmú mustár 3 teáskanál

Az édeskömény magot megpirítjuk. Mindjárt ahogy illatozni kezd, hozzákeverjük a mézet, mustárt, egy csipetnyi citrom héját és az olajat.

2. 

alsó csirkecomb 14 darab

Ezzel a páccal megkenjük a csirke combokat, és egy órán keresztül hagyjuk a pácban, hűvös helyen.

3. 

olivaolaj  alma  200 gramm

A sütő tálat kikenjük olajjal és rá rakjuk a meghámozott és karikákra szeletelt almákat.

4. 

fokhagyma 2 gerezd  fekete olivabogyó 70 gramm  víz 150 milliliter  hagyma 150 gramm 

Az almák tetejére, karikákra vágott hagymát és fokhagymát rakunk. Ezután rá rakjuk a csirke combokat, megsózzuk. Megszórjuk olíva bogyókkal és felöntjük vízzel. Sütőben 200 fokon sütjük letakarva 30 percen keresztül.

5. 

30 perc után, levesszük a fedőt, a combokat megfordítjuk és még tovább sütjük 20 percig 180 fokon.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés