Zöldséges csirkés rizottó recept

Könnyű és diétás ebéd a nehéz ünnepi menük után.
recept,recept fotó,hosszú szemű Parboiled rizsa,csirkemell,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
| csirkemell | 600 660 | gramm kcal | |
| hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
| hosszú szemű Parboiled rizsa | 350 1246 | gramm kcal | |
| kemény sajt | 0 ?? | kcal | |
| mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 350 210 | gramm kcal | |
| olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
| só | 2 0 | teáskanál kcal | |
| víz | 0 ?? | kcal | |
| víz | 1 0 | deciliter kcal |
Recept
1.
hosszú szemű Parboiled rizsa 350 gramm • só 1 teáskanál • víz
A rizst Parboiled egy edényben olajon megpirítjuk, majd adagonként felöntjük vízzel kb 1,5 - 2 cm a rizs felé, sózzuk. Puhára főzzük.

2. A hús készítése
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 150 gramm • csirkemell 600 gramm • só 1 teáskanál • víz 1 deciliter
A hagymát apróra vágjuk és aranysárgára pirítjuk egy mély lábosban. Hozzáadjuk a kockára szeletelt csirkehúst. Sózzuk, felöntjük vízzel és lefedve 20 percig főzzük.

3. Zöldség
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 350 gramm
A csirkehúshoz hozzáadjuk a zöldséget és további 5 percig főzzük.

4.
A hús összekeverjük a rizzsel.


Jó étvágyat!























