Csirkemell ázsiai módra

Főtt burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk, esetleg ízlés szerint friss zöldség salátával.
recept,recept fotó,csirkemell,Csirkehús,Kínai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Kínai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 600 660 | gramm kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 2 ?? | darab kcal | |
kukoricakeményítő | 2 37 | teáskanál kcal | |
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) | 350 193 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
szójamártás | 4 83 | evőkanál kcal | |
víz | 450 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
napraforgó olaj 30 milliliter • hagyma 2 darab • fokhagyma 3 gerezd
A hagymát és foghagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd olajon pirítjuk.

2.
csirkemell 600 gramm • szójamártás 4 evőkanál • víz 200 milliliter
A húst megmossuk, közepesen nagy kockákra vágjuk, leöntjük szójaszósszal és összekeverjük. Az így elkészített húst hozzáadjuk a hagymás foghagymához. Amikor a hús kissé megpirul, felöntjük egy kis vízzel, és fedő alatt 25 percig pároljuk.

3.
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 350 gramm
Hozzáadjuk a mirelit ázsiai zöldséget és az egészet további 5 - 10 percig főzzük.

4.
kukoricakeményítő 2 teáskanál • víz 250 milliliter
A végén hozzáadjuk a vízben elkevert kukoricakeményítőt, és besűrítjük.

Jó étvágyat!