Csirkemell ázsiai módra
Főtt burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk, esetleg ízlés szerint friss zöldség salátával.
recept,recept fotó,csirkemell,Csirkehús,Kínai konyha,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Kínai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 600 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 2 | darab | |
kukoricakeményítő | 2 | teáskanál | |
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
szójamártás | 4 | evőkanál | |
víz | 450 | milliliter |
Recept
1.
napraforgó olaj 30 milliliter • hagyma 2 darab • fokhagyma 3 gerezd
A hagymát és foghagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd olajon pirítjuk.
2.
csirkemell 600 gramm • szójamártás 4 evőkanál • víz 200 milliliter
A húst megmossuk, közepesen nagy kockákra vágjuk, leöntjük szójaszósszal és összekeverjük. Az így elkészített húst hozzáadjuk a hagymás foghagymához. Amikor a hús kissé megpirul, felöntjük egy kis vízzel, és fedő alatt 25 percig pároljuk.
3.
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 350 gramm
Hozzáadjuk a mirelit ázsiai zöldséget és az egészet további 5 - 10 percig főzzük.
4.
kukoricakeményítő 2 teáskanál • víz 250 milliliter
A végén hozzáadjuk a vízben elkevert kukoricakeményítőt, és besűrítjük.
Jó étvágyat!