RECEPTEK

Mandulás batyu

Mandulás batyu

Ropogós háromszög alakú szárazsütemény mandulás töltelékkel.

recept,recept fotó,finomliszt,vaj,darált mandula,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darált mandula150gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt375gramm
finomliszt-
kristálycukor180gramm
porcukor2teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája3darab
vaj200gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 375 gramm  kristálycukor 80 gramm  vaj 200 gramm  tojássárgája 3 darab

A lisztet, cukrot, felvágott vajat és a tojássárgáját egy tálba rakjuk és kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát fóliába csomagoljuk, majd körülbelül egy órára a hűtőben pihentetjük.

3. 

tojásfehérje 2 darab  kristálycukor 100 gramm

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot...

4. 

darált mandula 150 gramm

...és a mandulát.

5. 

finomliszt

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és kb. 7 cm átmérőjű karikákat vágunk belőle.

6. 

Minden karikára teszünk egy kis mandulás tölteléket. A karika széleit megkenjük felvert tojásfehérjével.

7. 

A karikákat elkezdjük behajtogatni batyu formára.

8. 

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

9. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál  porcukor 2 teáskanál

A fahéjat összekeverjük cukorral és szitán keresztül megszórjuk a majdnem kihűlt batyukat. Hűvös helyen zárt edényben tároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés