szakacsreceptek.hu

Mandulás batyu

    

Ropogós háromszög alakú szárazsütemény mandulás töltelékkel.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darált mandula150gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt375gramm
finomliszt-
kristálycukor180gramm
porcukor2teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája3darab
vaj200gramm

1. 

finomliszt 375 gramm  kristálycukor 80 gramm  vaj 200 gramm  tojássárgája 3 darab

A lisztet, cukrot, felvágott vajat és a tojássárgáját egy tálba rakjuk és kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát fóliába csomagoljuk, majd körülbelül egy órára a hűtőben pihentetjük.

3. 

tojásfehérje 2 darab  kristálycukor 100 gramm

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot...

4. 

darált mandula 150 gramm

...és a mandulát.

5. 

finomliszt

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és kb. 7 cm átmérőjű karikákat vágunk belőle.

6. 

Minden karikára teszünk egy kis mandulás tölteléket. A karika széleit megkenjük felvert tojásfehérjével.

7. 

A karikákat elkezdjük behajtogatni batyu formára.

8. 

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

9. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál  porcukor 2 teáskanál

A fahéjat összekeverjük cukorral és szitán keresztül megszórjuk a majdnem kihűlt batyukat. Hűvös helyen zárt edényben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés