szakacsreceptek.hu

Cseresznyés Claufoutis

     

Lágy, tejszínes-vajas cseresznyés szelet francia módra készítve.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

cseresznye 300 g  kristálycukor 40 g

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és cukorral megszórjuk, majd összekeverjük.

2. 

tojássárgája 2 db  tyúk tojás 2 db  rétesliszt 100 g  kristálycukor 75 g  vaj 80 g  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 ml  habtejszín (30-33%) 100 ml

A sárgáját, tojásokat, lisztet, és cukrot jól összekeverjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet, és a tejszínt.

3. 

vaj  kristálycukor

Egy ovális sütőtálat kivajazunk, és meghintünk cukorral.

4. 

Beleöntjük a tésztát, a tetejére ráhelyezzük a cseresznyéket.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C -on sütjük 35-45 percig

6. 

Az így elkészített Clafoutis-t még melegen tálaljuk. Nagyon finom viszont lehűtve is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés