Cseresznyés Claufoutis

Lágy, tejszínes-vajas cseresznyés szelet francia módra készítve.
recept,recept fotó,cseresznye,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 300 195 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 115 463 | gramm kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 128 | milliliter kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cseresznye 300 gramm • kristálycukor 40 gramm
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és cukorral megszórjuk, majd összekeverjük.

2.
tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 2 darab • rétesliszt 100 gramm • kristálycukor 75 gramm • vaj 80 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • habtejszín (30-33%) 100 milliliter
A sárgáját, tojásokat, lisztet, és cukrot jól összekeverjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet, és a tejszínt.


4.
Beleöntjük a tésztát, a tetejére ráhelyezzük a cseresznyéket.

5.
Előmelegített sütőben 180°C -on sütjük 35-45 percig

6.
Az így elkészített Clafoutis-t még melegen tálaljuk. Nagyon finom viszont lehűtve is.

Jó étvágyat!