Cseresznyés Claufoutis
Lágy, tejszínes-vajas cseresznyés szelet francia módra készítve.
recept,recept fotó,cseresznye,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 300 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
kristálycukor | 115 | gramm | |
kristálycukor | - | ||
rétesliszt | 100 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
vaj | - |
Recept
1.
cseresznye 300 gramm • kristálycukor 40 gramm
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és cukorral megszórjuk, majd összekeverjük.
2.
tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 2 darab • rétesliszt 100 gramm • kristálycukor 75 gramm • vaj 80 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • habtejszín (30-33%) 100 milliliter
A sárgáját, tojásokat, lisztet, és cukrot jól összekeverjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet, és a tejszínt.
4.
Beleöntjük a tésztát, a tetejére ráhelyezzük a cseresznyéket.
5.
Előmelegített sütőben 180°C -on sütjük 35-45 percig
6.
Az így elkészített Clafoutis-t még melegen tálaljuk. Nagyon finom viszont lehűtve is.
Jó étvágyat!