Lencsés krumplifőzelék

Főzelék lencséből és krumpliból.
recept,recept fotó,lencse,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
ecet | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
lencse | 150 500 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
lencse 150 gramm • víz 1.5 liter • burgonya 300 gramm • só 1 teáskanál
A lencsét kiválogatjuk, eltávolítjuk a szemetet. Egy szűrőben átmossuk folyó víz alatt, majd beleszórjuk egy fazékba. Leöntjük hideg vízzel, és kb 45 percig főzzük. Hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és felszeletelt krumplit, majd sózzuk. Főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.

2.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 2 evőkanál • ecet • só • kristálycukor 1 teáskanál
Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást beleöntjük a levesbe és állandó keverés mellett felforraljuk. Ha szeretjük a savanyúbb főzeléket, akkor ecetet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

3.
Fasírozottal, sült kolbásszal vagy virslivel tálaljuk.

Jó étvágyat!