szakacsreceptek.hu

Lencsés krumplifőzelék

Főzelék lencséből és krumpliból.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Burgonya300gramm
Ecet
Finomliszt2evőkanál
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kristálycukor1teáskanál
Lencse150gramm
1teáskanál
Víz1.5liter
Zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

lencse 150 g  víz 1.5 l  burgonya 300 g   1 TK

A lencsét kiválogatjuk, eltávolítjuk a szemetet. Egy szűrőben átmossuk folyó víz alatt, majd beleszórjuk egy fazékba. Leöntjük hideg vízzel, és kb 45 percig főzzük. Hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és felszeletelt krumplit, majd sózzuk. Főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  habtejszín (30-33%) 250 ml  finomliszt 2 EK  ecet    kristálycukor 1 TK

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást beleöntjük a levesbe és állandó keverés mellett felforraljuk. Ha szeretjük a savanyúbb főzeléket, akkor ecetet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

3. 

Fasírozottal, sült kolbásszal vagy virslivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés