Császármorzsa

A császármorzsa vagy daramorzsa egy osztrák eredetű, zsírban sült tésztadesszert. A bécsi konyha egyik legismertebb édessége, porcukorral meghintve és gyümölcs befőttel tálaljuk.
recept,recept fotó,tojássárgája,zsírszegény tej 1,5%,tojásfehérje,finomliszt,Édes ételek,Palacsinták
Édes ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
184 g
Adag energiatartalma
369 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
mazsola | 20 57 | gramm kcal | |
porcukor | 30 117 | gramm kcal | |
porcukor | 1 20 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept

2.
tojássárgája 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • porcukor 30 gramm • só 1 csipet • finomliszt 200 gramm
A tojások sárgájából, tejből, cukorból és lisztből készítsünk sima tésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót.


4.
A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.


6.
Az olvasztott vajra ráöntjük a tészta felét, megszórjuk egyenletesen a mazsola egyik részével, és szép lassan pirítjuk aranybarnára mindkét oldalról fedő alatt.

7.
porcukor 1 teáskanál
Végül szabdaljuk fel darabokra a tésztát, szórjunk rá egy kanál cukrot és úgy süsük át! Melegen, porcukorral meghintve és almaszósszal, lekvárral vagy befőttel tálaljuk!

Jó étvágyat!