szakacsreceptek.hu

Császármorzsa

Császármorzsa

    

A császármorzsa vagy daramorzsa egy osztrák eredetű, zsírban sült tésztadesszert. A bécsi konyha egyik legismertebb édessége, porcukorral meghintve és gyümölcs befőttel tálaljuk.

recept,recept fotó,tojássárgája,zsírszegény tej 1,5%,tojásfehérje,finomliszt,Édes ételek,Palacsinták

Édes ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Édes ételek  Palacsinták  

 

Recept

1. 

mazsola 20 gramm

A mazsolát beáztatjuk hogy kicsit megpuhuljon.

2. 

tojássárgája 3 darab  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  porcukor 30 gramm   1 csipet  finomliszt 200 gramm

A tojások sárgájából, tejből, cukorból és lisztből készítsünk sima tésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót.

3. 

tojásfehérje 3 darab

A fehérjéből kemény habot verünk fel.

4. 

A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

5. 

vaj 30 gramm

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét.

6. 

Az olvasztott vajra ráöntjük a tészta felét, megszórjuk egyenletesen a mazsola egyik részével, és szép lassan pirítjuk aranybarnára mindkét oldalról fedő alatt.

7. 

porcukor 1 teáskanál

Végül szabdaljuk fel darabokra a tésztát, szórjunk rá egy kanál cukrot és úgy süsük át! Melegen, porcukorral meghintve és almaszósszal, lekvárral vagy befőttel tálaljuk!

Jó étvágyat!

Hozzávalók

finomliszt200gramm
mazsola20gramm
porcukor30gramm
porcukor1teáskanál
1csipet
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj30gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés