RECEPTEK

Császármorzsa

Császármorzsa

A császármorzsa vagy daramorzsa egy osztrák eredetű, zsírban sült tésztadesszert. A bécsi konyha egyik legismertebb édessége, porcukorral meghintve és gyümölcs befőttel tálaljuk.

recept,recept fotó,tojássárgája,zsírszegény tej 1,5%,tojásfehérje,finomliszt,Édes ételek,Palacsinták

Édes ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt200gramm
mazsola20gramm
porcukor30gramm
porcukor1teáskanál
1csipet
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj30gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. 

mazsola 20 gramm

A mazsolát beáztatjuk hogy kicsit megpuhuljon.

2. 

tojássárgája 3 darab  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  porcukor 30 gramm   1 csipet  finomliszt 200 gramm

A tojások sárgájából, tejből, cukorból és lisztből készítsünk sima tésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót.

3. 

tojásfehérje 3 darab

A fehérjéből kemény habot verünk fel.

4. 

A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

5. 

vaj 30 gramm

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét.

6. 

Az olvasztott vajra ráöntjük a tészta felét, megszórjuk egyenletesen a mazsola egyik részével, és szép lassan pirítjuk aranybarnára mindkét oldalról fedő alatt.

7. 

porcukor 1 teáskanál

Végül szabdaljuk fel darabokra a tésztát, szórjunk rá egy kanál cukrot és úgy süsük át! Melegen, porcukorral meghintve és almaszósszal, lekvárral vagy befőttel tálaljuk!

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit