Házilag készített francia hagymás kalács
Finom francia hagymás kalács
recept,recept fotó,hagyma,füstölt szalonna,habtejszín (30-33%),Sós sütemények,Francia receptek
Sós sütemények
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 | gramm | |
friss élesztő | 21 | gramm | |
füstölt szalonna | 150 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 150 | milliliter | |
hagyma | 700 | gramm | |
köménymag, őrölt | - | ||
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
só | 0 | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 180 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 400 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaj 80 gramm • zsírszegény tej 1,5% 180 milliliter • friss élesztő 21 gramm • só
Egy fél kocka élesztőből és langyos tejből kovászt készítünk, majd hozzáöntjük a liszthez, tojáshoz és a vajhoz. A tésztát megsózzuk és kidolgozzuk. Letakarva egy óráig kelesztjük.
2.
A tésztát liszttel meghintet gyúródeszkára helyezzük és kinyújtjuk, majd zsiradékkal kikent formába helyezzük. A tészta széleit a forma oldalaira is kihúzzuk.
3. Hagymás - szalonnás massza
hagyma 700 gramm • füstölt szalonna 150 gramm • olivaolaj 1 evőkanál
A hagymát vékony félholdacskákra vágjuk. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a apróra vágott szalonnát, majd addig pirítjuk amíg a hagyma üveges nem lesz. Hűlni hagyjuk.
4. Sütés
habtejszín (30-33%) 150 milliliter • tyúk tojás 2 darab • só • köménymag, őrölt
A tojást és a tejfelt jól összekeverjük, sózzuk, és egy csipet köménnyel ízesítjük. A tejfelhez hozzáadjuk a kihűlt masszát, majd az egészet rákenjük a tésztára, és a sütőbe helyezzük. 200°C-on kb 35 percig sütjük.
Jó étvágyat!