szakacsreceptek.hu

Házilag készített francia hagymás kalács

    

Finom francia hagymás kalács

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt400gramm
friss élesztő21gramm
füstölt szalonna150gramm
habtejszín (30-33%)150milliliter
hagyma700gramm
köménymag, őrölt-
olivaolaj1evőkanál
0
tyúk tojás3darab
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%180milliliter

1. A tészta elkészítése

finomliszt 400 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 180 milliliter  friss élesztő 21 gramm 

Egy fél kocka élesztőből és langyos tejből kovászt készítünk, majd hozzáöntjük a liszthez, tojáshoz és a vajhoz. A tésztát megsózzuk és kidolgozzuk. Letakarva egy óráig kelesztjük.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát liszttel meghintet gyúródeszkára helyezzük és kinyújtjuk, majd zsiradékkal kikent formába helyezzük. A tészta széleit a forma oldalaira is kihúzzuk.

3. Hagymás - szalonnás massza

hagyma 700 gramm  füstölt szalonna 150 gramm  olivaolaj 1 evőkanál

A hagymát vékony félholdacskákra vágjuk. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a apróra vágott szalonnát, majd addig pirítjuk amíg a hagyma üveges nem lesz. Hűlni hagyjuk.

Hagymás - szalonnás massza

4. Sütés

habtejszín (30-33%) 150 milliliter  tyúk tojás 2 darab    köménymag, őrölt

A tojást és a tejfelt jól összekeverjük, sózzuk, és egy csipet köménnyel ízesítjük. A tejfelhez hozzáadjuk a kihűlt masszát, majd az egészet rákenjük a tésztára, és a sütőbe helyezzük. 200°C-on kb 35 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés