RECEPTEK

Házilag készített francia hagymás kalács

Házilag készített francia hagymás kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Finom francia hagymás kalács

recept,recept fotó,hagyma,füstölt szalonna,habtejszín (30-33%),Sós sütemények,Francia receptek

Sós sütemények

Francia receptek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

400

1388

gramm

kcal

friss élesztő

21

22

gramm

kcal

füstölt szalonna

150

837

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

150

467

milliliter

kcal

hagyma

700

308

gramm

kcal

köménymag, őrölt

0

??

kcal

olivaolaj

1

132

evőkanál

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

vaj

80

588

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

180

87

milliliter

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 400 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 180 milliliter  friss élesztő 21 gramm 

Egy fél kocka élesztőből és langyos tejből kovászt készítünk, majd hozzáöntjük a liszthez, tojáshoz és a vajhoz. A tésztát megsózzuk és kidolgozzuk. Letakarva egy óráig kelesztjük.

Egy fél kocka élesztőből és langyos tejből...

2. 

A tésztát liszttel meghintet gyúródeszkára helyezzük és kinyújtjuk, majd zsiradékkal kikent formába helyezzük. A tészta széleit a forma oldalaira is kihúzzuk.

3. Hagymás - szalonnás massza

hagyma 700 gramm  füstölt szalonna 150 gramm  olivaolaj 1 evőkanál

A hagymát vékony félholdacskákra vágjuk. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a apróra vágott szalonnát, majd addig pirítjuk amíg a hagyma üveges nem lesz. Hűlni hagyjuk.

A hagymát vékony félholdacskákra vágjuk....

4. Sütés

habtejszín (30-33%) 150 milliliter  tyúk tojás 2 darab    köménymag, őrölt

A tojást és a tejfelt jól összekeverjük, sózzuk, és egy csipet köménnyel ízesítjük. A tejfelhez hozzáadjuk a kihűlt masszát, majd az egészet rákenjük a tésztára, és a sütőbe helyezzük. 200°C-on kb 35 percig sütjük.

A tojást és a tejfelt jól összekeverjük,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés