szakacsreceptek.hu

Töpörtyűs csiga

    

Egy kis rágcsálni való a finom hideg sör mellé.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

finomliszt 125 gramm  rétesliszt 125 gramm  tojássárgája 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter  friss élesztő 15 gramm  kristálycukor ½ teáskanál   ½ teáskanál

Meleg tejbe élesztőt morzsolunk szét, hozzáadunk egy kevés cukrot és felfuttatjuk. Egy tálba beleszórjuk a liszteket, adunk hozzá tojássárgát, sót és a kovászt.

2. 

A tésztát kidolgozzuk és kelni hagyjuk.

3. 

tepertő 200 gramm  tejföl 30%-os 50 gramm  teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál  tyúk tojás 1 darab  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   ½ teáskanál

A töpörtyűt, tojással, mustárral, borssal, és sóval együtt turmixoljuk ki. Adjunk hozzá tejfölt.

4. 

finomliszt  hagyma 150 gramm

A tésztát egy (30x35 cm) lisztel meghintett gyúrólapon nyújtjuk ki és kenjük meg az elkészített töpörtyűs töltelékkel. A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és megszórjuk vele a tölteléket.

5. 

A tésztát göngyölítjük és kb 1,5- 2 cm vastag csíkokra vágjuk fel.

6. 

tojásfehérje 1 darab  köménymag, darált 

Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk őket, vigyázzunk hogy elég messze legyenek egymástól. Óvatosan csiga formát készítünk belőlük. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk köménnyel és ízlés szerint sóval. 15 percig még kelesszük.

7. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés