Töpörtyűs csiga
Egy kis rágcsálni való a finom hideg sör mellé.
recept,recept fotó,tepertő,hagyma,Sós sütemények
Sós sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 125 | gramm | |
finomliszt | - | ||
friss élesztő | 15 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
köménymag, darált | - | ||
rétesliszt | 125 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl 30%-os | 50 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | teáskanál | |
tepertő | 200 | gramm | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 125 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 125 gramm • rétesliszt 125 gramm • tojássárgája 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter • friss élesztő 15 gramm • kristálycukor ½ teáskanál • só ½ teáskanál
Meleg tejbe élesztőt morzsolunk szét, hozzáadunk egy kevés cukrot és felfuttatjuk. Egy tálba beleszórjuk a liszteket, adunk hozzá tojássárgát, sót és a kovászt.
2.
A tésztát kidolgozzuk és kelni hagyjuk.
3.
tepertő 200 gramm • tejföl 30%-os 50 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • tyúk tojás 1 darab • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só ½ teáskanál
A töpörtyűt, tojással, mustárral, borssal, és sóval együtt turmixoljuk ki. Adjunk hozzá tejfölt.
4.
finomliszt • hagyma 150 gramm
A tésztát egy (30x35 cm) lisztel meghintett gyúrólapon nyújtjuk ki és kenjük meg az elkészített töpörtyűs töltelékkel. A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és megszórjuk vele a tölteléket.
5.
A tésztát göngyölítjük és kb 1,5- 2 cm vastag csíkokra vágjuk fel.
6.
tojásfehérje 1 darab • köménymag, darált • só
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk őket, vigyázzunk hogy elég messze legyenek egymástól. Óvatosan csiga formát készítünk belőlük. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk köménnyel és ízlés szerint sóval. 15 percig még kelesszük.
7.
25 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!