RECEPTEK

Párolt laskagomba csirkével

Párolt laskagomba csirkével

Könnyű, alacsony zsírtartalmú ebéd vagy vacsora.

recept,recept fotó,laskagomba,csirke,főzött csirkehús,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirke1500gramm
csirkeleves 3deciliter
főzött csirkehús300gramm
hagyma100gramm
köménymag, őrölt1teáskanál
laskagomba700gramm
napraforgó olaj3evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
2teáskanál
víz1.5liter

 

Recept

1. A laskagomba elkészítése

laskagomba 700 gramm

Mossuk meg a laskagombát, szükség esetén tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre.

2. Csirkehúsleves és hús elkészítése

csirke 1500 gramm  víz 1.5 liter   1 teáskanál

Mossuk meg a friss közepes méretű csirkét, és távolítsuk el a bőrt. Távolítsuk el a húst a csirkemellről és a comb felső részéről. (Ezt a húst egy másik étel elkészítéséhez fogjuk felhasználni, ezért további feldolgozás céljából egy pácba tesszük, ahol 2-3 napig hűtőszekrényben tarthatjuk. Alternatív megoldásként a fagyasztóban tárolhatjuk). A maradék csirkét, amelyen még elég sok hús van, tegyük hideg vízbe, sózzuk meg, és kb. 45 perc alatt főzzük meg.

3. 

Öntsük le a húslevest és tegyük félre. A főtt csirkéből levágjuk a csirkehúst, szükség szerint csíkokra vágjuk.

4. 

napraforgó olaj 3 evőkanál  hagyma 100 gramm   1 teáskanál  köménymag, őrölt 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Süsük meg a hagymát olajban, adjuk hozzá az apróra vágott laskagombát, sót és fűszereket.

5. 

csirkeleves  3 deciliter

Csorgassuk le csirkehúslevessel, és fedő alatt 10 percig pároljuk.

6. 

főzött csirkehús 300 gramm

A párolt gombához adjuk hozzá a csirkehúst és keverjük össze.

7. Tálalás

Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit