Csirke rolád péksüteményes töltelékkel
Egy recept finom csirkeroládra kicsontozott csirkéből, amely kitűnő ünnepi alkalmakra. A recept a csirke kicsontozása miatt bonyolultabb, az újoncoknak szorítunk :)
recept,recept fotó,csirke,kifli,árvai szalonna,petrezselyem zöldje,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1300 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
grill fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
kifli | 3 | darab | |
petrezselyem zöldje | 10 | gramm | |
szerecsendió | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | - | ||
árvai szalonna | 80 | gramm | |
ételízesítő | 2 | teáskanál |
Recept
1.
csirke 1300 gramm • só • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • grill fűszerkeverék ½ teáskanál • vaj 10 gramm
A csirkét megmossuk, kicsontozzuk, megsózzuk, fűszerezzük (a csontokból erőlevest készíthetünk). Levágunk a csirkéhez mért alufóliát, amelyet vajjal kenunk meg. Az alufóliára úgy helyezzük a csirkét, hogy egyenletes húslapunk legyen.
2.
kifli 3 darab • zsírszegény tej 1,5% • tyúk tojás 1 darab • árvai szalonna 80 gramm • ételízesítő 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • szerecsendió • petrezselyem zöldje 10 gramm
A kifliket felvágjuk, tejjel megnedvesítjük, hogy megpuhuljanak. Hozzáadunk nyers tojást, apróra vágott szalonnát, fűszersót (vegeta, podravka), borsot, egy csipetnyi szerecsendiót és apróra vágott petrezselyem zöldjét. Az egészet jól összekeverjük és egyenletesen rákenjük a kicsontozott csirkére.
3.
A roládot óvatosan betekerjük...
4.
... és az alufóliába csomagoljuk, a végeit betekerjük.
5.
víz 300 milliliter
A roládot sütéskor vízzel aláöntjük, és kb 180°C-on egy órát sütjük, majd az alufóliát felnyitjuk, és még kb 20 percig ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!