RECEPTEK

Csirke rolád péksüteményes töltelékkel

Csirke rolád péksüteményes töltelékkel

Egy recept finom csirkeroládra kicsontozott csirkéből, amely kitűnő ünnepi alkalmakra. A recept a csirke kicsontozása miatt bonyolultabb, az újoncoknak szorítunk :)

recept,recept fotó,csirke,kifli,árvai szalonna,petrezselyem zöldje,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirke1300gramm
fekete bors, őrölt¾teáskanál
grill fűszerkeverék½teáskanál
kifli3darab
petrezselyem zöldje10gramm
szerecsendió -
-
tyúk tojás1darab
vaj10gramm
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%-
árvai szalonna80gramm
ételízesítő2teáskanál

 

Recept

1. 

csirke 1300 gramm    fekete bors, őrölt ½ teáskanál  grill fűszerkeverék ½ teáskanál  vaj 10 gramm

A csirkét megmossuk, kicsontozzuk, megsózzuk, fűszerezzük (a csontokból erőlevest készíthetünk). Levágunk a csirkéhez mért alufóliát, amelyet vajjal kenunk meg. Az alufóliára úgy helyezzük a csirkét, hogy egyenletes húslapunk legyen.

2. 

kifli 3 darab  zsírszegény tej 1,5%  tyúk tojás 1 darab  árvai szalonna 80 gramm  ételízesítő 2 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  szerecsendió   petrezselyem zöldje 10 gramm

A kifliket felvágjuk, tejjel megnedvesítjük, hogy megpuhuljanak. Hozzáadunk nyers tojást, apróra vágott szalonnát, fűszersót (vegeta, podravka), borsot, egy csipetnyi szerecsendiót és apróra vágott petrezselyem zöldjét. Az egészet jól összekeverjük és egyenletesen rákenjük a kicsontozott csirkére.

3. 

A roládot óvatosan betekerjük...

4. 

... és az alufóliába csomagoljuk, a végeit betekerjük.

5. 

víz 300 milliliter

A roládot sütéskor vízzel aláöntjük, és kb 180°C-on egy órát sütjük, majd az alufóliát felnyitjuk, és még kb 20 percig ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit