szakacsreceptek.hu

Csirke rolád péksüteményes töltelékkel

     

Egy recept finom csirkeroládra kicsontozott csirkéből, amely kitűnő ünnepi alkalmakra. A recept a csirke kicsontozása miatt bonyolultabb, az újoncoknak szorítunk :)

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

csirke 1300 g    fekete bors, őrölt ½ TK  grill fűszerkeverék ½ TK  vaj 10 g

A csirkét megmossuk, kicsontozzuk, megsózzuk, fűszerezzük (a csontokból erőlevest készíthetünk). Levágunk a csirkéhez mért alufóliát, amelyet vajjal kenunk meg. Az alufóliára úgy helyezzük a csirkét, hogy egyenletes húslapunk legyen.

2. 

kifli 3 db  zsírszegény tej 1,5%  tyúk tojás 1 db  oravai szalonna 80 g  ételízesítő 2 TK  fekete bors, őrölt ¼ TK  szerecsendió   petrezselyem zöldje 10 g

A kifliket felvágjuk, tejjel megnedvesítjük, hogy megpuhuljanak. Hozzáadunk nyers tojást, apróra vágott szalonnát, fűszersót (vegeta, podravka), borsot, egy csipetnyi szerecsendiót és apróra vágott petrezselyem zöldjét. Az egészet jól összekeverjük és egyenletesen rákenjük a kicsontozott csirkére.

3. 

A roládot óvatosan betekerjük...

4. 

... és az alufóliába csomagoljuk, a végeit betekerjük.

5. 

víz 300 ml

A roládot sütéskor vízzel aláöntjük, és kb 180°C-on egy órát sütjük, majd az alufóliát felnyitjuk, és még kb 20 percig ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés