Csirke zöldséges tölteléken csicseriborsóval
Ropogós csirkedarabok tölteléken, ami egyben a köret is.
recept,recept fotó,csirke,padlizsán,mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica),csicsereborsó konzerv,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csicsereborsó konzerv | 150 | gramm | |
csirke | 1200 | gramm | |
hagyma | 120 | gramm | |
kifli | 2 | darab | |
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 300 | gramm | |
padlizsán | 200 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 3 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű kifli | 3 | darab | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
csirke 1200 gramm • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • vaj 50 gramm
A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Tepsibe tesszük, rá rakjuk a vajat, nem öntjük fel, lefedjük és kb egy óra alatt puhára sütjük.

2.
kifli 2 darab • teljes kiőrlésű kifli 3 darab • hagyma 120 gramm
A kifliket karikákra vágjuk, hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt hagymát.


4.
padlizsán 200 gramm • mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 300 gramm
...és a különféle zöldségek ízlés szerint. Összekeverjük.

5.
A megsült csirkét adagokra osztjuk.

6.
A vajas sütőlének körülbelül a felét a tepsiben hagyjuk.

7.

8.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 1 teáskanál
A tejet elkeverjük a tojással és ráöntjük a töltelékre.

9.
A töltelékre rakjuk rá a csirke adagokat.

10.
20 percig 220°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!