Ketchupos sült csirke burgonyával

Sült csirke elkészítése egy tepsiben a körettel együtt.
recept,recept fotó,csirke,ketchup,ketchup,burgonya,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 1380 | kilogramm kcal | |
csirke | 1.5 ?? | kilogramm kcal | |
ketchup | 150 105 | gramm kcal | |
ketchup | 250 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
só | 3 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
csirke 1.5 kilogramm • só 3 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál • ketchup 150 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A csirkét megmossuk és feldaraboljuk. szétválasztjuk a felső és az alsó combrészeket, stb. Az így elkészített csirkét besózzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, és belerakjuk az olajos tepsibe és a csirkét megkenjük ketchuppal.

2.
burgonya 1.5 kilogramm • ketchup 250
A burgonyát megpucoljuk, félholdakra vágjuk, hozzáadjuk a ketchupot és alaposan összekeverjük. Egyenletesen a csirkére rárakjuk.

3.
Letakarjuk és 45 percig sütjük a sütőben. Ezután, kitakarjuk és egy villával kiszedjük a burgonya alól a csirke darabokat és a burgonya tetejére helyezzük. Kitakarva hirtelen még kb.20 percig sütjük.

Jó étvágyat!