szakacsreceptek.hu

Árpagríz füstölt hússal és gombával

Árpagríz füstölt hússal és gombával

    

A megadott mennyiség két nagyobb sütőlap elkészítésére szolgál, körülbelül tizenhat éhes száj számára. Az étel eléggé laktató. Melegen tálaljuk.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

 

1. Árpagyöngy főzése

árpagríz 500 gramm   1 teáskanál  víz 1.5 liter

Öntsünk hideg vizet az árpagyöngyre, és öntsük is le a vizet. Így mossuk párszor át. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá sót, vizet és főzzük puhára - körülbelül 25 percig. Ez idő alatt az árpagyöngy felszívja az összes vizet. Hagyjuk kihűlni.

Árpagyöngy főzése

2. Gomba elkészítése

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter  gomba 250 gramm  szárított gomba 20 gramm  víz

A hagymát megtisztítjuk, és apróra felvágjuk. Olajon megpirítjuk ( sertészsírban jobb), hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt sampinyon gombát, valamint a szárított erdei gombát, amelyeket előzetesen beáztatunk. Felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt 5 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

Gomba elkészítése

3. 

 2 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 5 gerezd  burgonya 1500 gramm

A kihűlt árpagyöngyöt egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a gombákat, sót, majoránnát, zúzott fokhagymagerezdeket, és a hámozott reszelt burgonyát. Jól keverjük össze, legjobb kézzel.

4. 

füstölthús  400 gramm

A főtt füstölt húst kockákra vágjuk, hozzáadjuk árpagyöngy keverékhez és újra összekeverjük.

5. 

napraforgó olaj  sertészsír

Beleöntjük a sütőtálba az olajjal (vagy esetleg vastagon kikenjük zsiradékkal ), és egyenletesen eloszlatjuk benne a keveréket. Süssük közepes fokozaton a sütőben, amíg az ételünk enyhén megbarnul, körülbelül 60 percig.

Jó étvágyat!

burgonya1500gramm
fokhagyma5gerezd
füstölthús 400gramm
gomba250gramm
hagyma200gramm
majoránna2teáskanál
napraforgó olaj20milliliter
napraforgó olaj-
sertészsír-
szárított gomba20gramm
3teáskanál
víz1.5liter
árpagríz500gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés