Burgonya golyók füstölt hússal töltve

Egy nagyszerű burgonyás fogás, belül füstölt hússal. Pirított hagymával és savanyú káposztával a legfinomabb.
recept,recept fotó,füstölthús ,burgonya,Sertéshús,Laktózmentes ,Szlovák receptek,Szezonális receptek
Sertéshús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 1104 | gramm kcal | |
darás liszt | 450 1571 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
füstölthús | 500 1350 | gramm kcal | |
hagyma | 500 220 | gramm kcal | |
sertészsír | 60 538 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept


3.
Lágyra lereszeljük.

4.
tyúk tojás 1 darab • darás liszt 450 gramm • só 1 teáskanál
A burgonyához hozzáadjuk a tojást, lisztet és a sót.

5.
Tésztát dolgozunk ki.

6.
A megfőtt húst hagyjuk lehűlni...

7.
...majd kis darabokra vágjuk.

8.
A munkalapot megszórjuk elegendő mennyiségű lisztel. A burgonyatésztából hengereket formálunk, kb 20 cm hosszúsággal. Minden egyes hengert 10 darabra vágunk.

9.
Az egyed részekből kisebb lepényeket formálunk, majd ráhelyezzük a hús darabokat. Becsomagoljuk és golyó formát készítünk....

10.
...amelyeket lágyan gurgatunk a lisztben, hogy ne ragadjanak.

11.
A golyókat forró sós vízbe helyezzük és 10 percig főzzük.

12.
Lyukacsos szedőkanállal kiszedjük a megfőtt golyókat.

13.
hagyma 500 gramm • sertészsír 60 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

Jó étvágyat!