Burgonya golyók füstölt hússal töltve
Egy nagyszerű burgonyás fogás, belül füstölt hússal. Pirított hagymával és savanyú káposztával a legfinomabb.
recept,recept fotó,füstölthús ,burgonya,Sertéshús,Laktózmentes ,Szlovák receptek
Sertéshús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 | gramm | |
darás liszt | 450 | gramm | |
finomliszt | - | ||
füstölthús | 500 | gramm | |
hagyma | 500 | gramm | |
sertészsír | 60 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
3.
Lágyra lereszeljük.
4.
tyúk tojás 1 darab • darás liszt 450 gramm • só 1 teáskanál
A burgonyához hozzáadjuk a tojást, lisztet és a sót.
5.
Tésztát dolgozunk ki.
6.
A megfőtt húst hagyjuk lehűlni...
7.
...majd kis darabokra vágjuk.
8.
A munkalapot megszórjuk elegendő mennyiségű lisztel. A burgonyatésztából hengereket formálunk, kb 20 cm hosszúsággal. Minden egyes hengert 10 darabra vágunk.
9.
Az egyed részekből kisebb lepényeket formálunk, majd ráhelyezzük a hús darabokat. Becsomagoljuk és golyó formát készítünk....
10.
...amelyeket lágyan gurgatunk a lisztben, hogy ne ragadjanak.
11.
A golyókat forró sós vízbe helyezzük és 10 percig főzzük.
12.
Lyukacsos szedőkanállal kiszedjük a megfőtt golyókat.
13.
hagyma 500 gramm • sertészsír 60 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
Jó étvágyat!