Káposztás krumpli
![Káposztás krumpli](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001362/img_hu_4x3/kaposztas-krumpli_00180.jpg)
Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,Sertéshús,Szlovák receptek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
kovászos káposzta | 400 | gramm | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
sertészsír | 15 | gramm | |
só | - | ||
víz | - | ||
zsírszalonna | 200 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9277.jpg)
2.
A másik felét megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9279.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9280.jpg)
4.
... és sós forró vízben galuskákat szaggatunk. A galuskákat leszűrjük, leöblítjük vízzel és egy mélyebb lábasba helyezzük és lefedjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9282.jpg)
5.
zsírszalonna 200 gramm • sertészsír 15 gramm
A szalonnát felvágjuk, és egy kis zsíron megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9286.jpg)
6.
hagyma 250 gramm
A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. A lábasból kiszedjük a megpirított szalonnát és a zsírjába beleszórjuk a hagymát. Aranysárgára pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9291.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9294.jpg)
8.
A krumplit, amelyet a héjában főztünk megpucoljuk, karikákra vágjuk, esetleg átnyomjuk krumplisalátához használatos karikán.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9290.jpg)
9.
A párolt káposztát összekeverjük a galuskával...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9297.jpg)
10.
... és hozzákeverjük az elkészített krumplikarikákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9299.jpg)
11.
A tetejére pirított szalonnát szórunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001362/small/IMG_9303.jpg)
Jó étvágyat!