Káposztás krumpli

Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,Sertéshús,Szlovák receptek,Laktózmentes
Sertéshús
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 400 80 | gramm kcal | |
rétesliszt | 120 428 | gramm kcal | |
sertészsír | 15 135 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsírszalonna | 200 1280 | gramm kcal |
Recept

2.
A másik felét megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.


4.
... és sós forró vízben galuskákat szaggatunk. A galuskákat leszűrjük, leöblítjük vízzel és egy mélyebb lábasba helyezzük és lefedjük.

5.
zsírszalonna 200 gramm • sertészsír 15 gramm
A szalonnát felvágjuk, és egy kis zsíron megpirítjuk.

6.
hagyma 250 gramm
A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. A lábasból kiszedjük a megpirított szalonnát és a zsírjába beleszórjuk a hagymát. Aranysárgára pirítjuk.


8.
A krumplit, amelyet a héjában főztünk megpucoljuk, karikákra vágjuk, esetleg átnyomjuk krumplisalátához használatos karikán.

9.
A párolt káposztát összekeverjük a galuskával...

10.
... és hozzákeverjük az elkészített krumplikarikákat.

11.
A tetejére pirított szalonnát szórunk.

Jó étvágyat!