szakacsreceptek.hu

Káposztás krumpli

    

Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
burgonya800gramm
hagyma250gramm
kovászos káposzta400gramm
rétesliszt120gramm
sertészsír15gramm
-
víz-
zsírszalonna200gramm

1. 

burgonya 800 gramm

A krumplik felét megmossuk, és a héjában megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

2. 

A másik felét megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.

3. 

rétesliszt 120 gramm

A lereszelt krumplihoz lisztet adunk, és összekeverjük...

4. 

víz 

... és sós forró vízben galuskákat szaggatunk. A galuskákat leszűrjük, leöblítjük vízzel és egy mélyebb lábasba helyezzük és lefedjük.

5. 

zsírszalonna 200 gramm  sertészsír 15 gramm

A szalonnát felvágjuk, és egy kis zsíron megpirítjuk.

6. 

hagyma 250 gramm

A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. A lábasból kiszedjük a megpirított szalonnát és a zsírjába beleszórjuk a hagymát. Aranysárgára pirítjuk.

7. 

kovászos káposzta 400 gramm

A hagymához hozzáadjuk a káposztát, és rövid ideig pároljuk.

8. 

A krumplit, amelyet a héjában főztünk megpucoljuk, karikákra vágjuk, esetleg átnyomjuk krumplisalátához használatos karikán.

9. 

A párolt káposztát összekeverjük a galuskával...

10. 

... és hozzákeverjük az elkészített krumplikarikákat.

11. 

A tetejére pirított szalonnát szórunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés