szakacsreceptek.hu

Juhtúrós sztrapacska

    

Tradicionális szlovák nemzeti étel, amely nem hiányozhat egy szlovák konyha étlapjáról sem.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya800gramm
darás liszt200gramm
füstölt szalonna200gramm
juhtúró200gramm
¼teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
víz-

1. A sztrapacska tészta elkészítése

burgonya 800 gramm   ¼ teáskanál  darás liszt 200 gramm  víz

A krumplikat meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, sót, és annyi vizet, hogy a sztrapacska tészta kissé ritka legyen. Jól összekeverjük. A tésztát 20 percig állni hagyjuk, majd újból megkeverjük.

A sztrapacska tészta elkészítése

2. A sztrapacska főzése

Egy speciális sztrapacska szaggató segítségével galuskákat készítünk, esetleg egy deszka és egy kés segítségével is szaggathatjuk bele a már forró sós vízbe, és 8 percig főzzük.

A sztrapacska főzése

3. 

A sztrapacskát leszűrjük, majd langyos vízzel leöblítjük.

4. Juhtúró hozzáadása

juhtúró 200 gramm  tejföl (14-18%) 250 milliliter

Juhtúróból és tejfölből masszát készítünk, amelyet a kész sztrapacskára öntünk.

5. Tálalás

füstölt szalonna 200 gramm

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk. A sztrapacskát megszórjuk sült szalonnával, és egy kis zsírt is csepegtetünk rá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés