Kelkáposzta főzelék burgonyával

Klasszikus recept nagymamáink konyhájából egy kelkáposzta főzelék elkészítésére.
recept,recept fotó,kel,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 350 322 | gramm kcal | |
| finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
| fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
| hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
| kel | 1200 348 | gramm kcal | |
| köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| víz | 200 0 | milliliter kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • kel 1200 gramm • burgonya 350 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk. A kelkáposztát megmossuk, és eltávolítjuk a szárazabb sérültebb leveleket, majd a kelkáposztát csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vagdaljuk.

2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • só • köménymag, darált ½ teáskanál • víz 200 milliliter
Egy nagy lábasban olajon (disznó zsiradékon) megpirítjuk a hagymát, kelkáposztát és a krumplit. Megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd felöntjük vízzel. A krumplit és a kelkáposztát kb. 30 percig puhára főzzük, gyakran megkeverjük és szükség szerint vízzel felöntjük.

3.
fokhagyma 4 gerezd • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • finomliszt 2 evőkanál
A foghagymát megpucoljuk és átpréselve hozzáadjuk a kelkáposztához. Tejben lisztet keverünk el, hozzáadjuk a kelkáposztához és átfőzzük.

4.
A kelkáposztát fasírozottal, sült kolbásszal, illetve virslivel, vagy tükörtojással tálaljuk.

Jó étvágyat!






















