szakacsreceptek.hu

Kelkáposzta főzelék burgonyával

Klasszikus recept nagymamáink konyhájából egy kelkáposzta főzelék elkészítésére.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Burgonya350gramm
Finomliszt2evőkanál
Fokhagyma4gerezd
Hagyma80gramm
Kel1200gramm
Köménymag, darált½teáskanál
Napraforgó olaj2evőkanál
Víz200milliliter
Zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

hagyma 80 g  kel 1200 g  burgonya 350 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk. A kelkáposztát megmossuk, és eltávolítjuk a szárazabb sérültebb leveleket, majd a kelkáposztát csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vagdaljuk.

2. 

napraforgó olaj 2 EK    köménymag, darált ½ TK  víz 200 ml

Egy nagy lábasban olajon (disznó zsiradékon) megpirítjuk a hagymát, kelkáposztát és a krumplit. Megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd felöntjük vízzel. A krumplit és a kelkáposztát kb. 30 percig puhára főzzük, gyakran megkeverjük és szükség szerint vízzel felöntjük.

3. 

fokhagyma 4 gerezd  zsírszegény tej 1,5% 300 ml  finomliszt 2 EK

A foghagymát megpucoljuk és átpréselve hozzáadjuk a kelkáposztához. Tejben lisztet keverünk el, hozzáadjuk a kelkáposztához és átfőzzük.

4. 

A kelkáposztát fasírozottal, sült kolbásszal, illetve virslivel, vagy tükörtojással tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés