szakacsreceptek.hu

Kelkáposzta főzelék burgonyával

    

Klasszikus recept nagymamáink konyhájából egy kelkáposzta főzelék elkészítésére.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya350gramm
finomliszt2evőkanál
fokhagyma4gerezd
hagyma80gramm
kel1200gramm
köménymag, darált½teáskanál
napraforgó olaj2evőkanál
-
víz200milliliter
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

hagyma 80 gramm  kel 1200 gramm  burgonya 350 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk. A kelkáposztát megmossuk, és eltávolítjuk a szárazabb sérültebb leveleket, majd a kelkáposztát csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vagdaljuk.

2. 

napraforgó olaj 2 evőkanál    köménymag, darált ½ teáskanál  víz 200 milliliter

Egy nagy lábasban olajon (disznó zsiradékon) megpirítjuk a hagymát, kelkáposztát és a krumplit. Megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd felöntjük vízzel. A krumplit és a kelkáposztát kb. 30 percig puhára főzzük, gyakran megkeverjük és szükség szerint vízzel felöntjük.

3. 

fokhagyma 4 gerezd  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  finomliszt 2 evőkanál

A foghagymát megpucoljuk és átpréselve hozzáadjuk a kelkáposztához. Tejben lisztet keverünk el, hozzáadjuk a kelkáposztához és átfőzzük.

4. 

A kelkáposztát fasírozottal, sült kolbásszal, illetve virslivel, vagy tükörtojással tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés