Tejfölös burgonyás- tökfőzelék

Nagyon finom főzelék, köret nélkül is fogyaszthatjuk. De tükörtojással, fasírozottal vagy épen finom kenyérrel is kiváló :)
recept,recept fotó,burgonya,tök,kapor,tejföl (14-18%),Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 750 690 | gramm kcal | |
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
kapor | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 160 | milliliter kcal | |
tök | 750 195 | gramm kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 500 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonya 750 gramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra szeleteljük, vizel felöntjük, sózzuk, 10 percig főzzük.


3.
... és a magh8zzal együtt vastagon lereszeljük. ( Ha a tök már régebbi akkor egy kanál segítségével eltávolítjuk a magházat ).

4.
Hozzáadjuk a burgonyához, apróra vágott friss kaprot is adhatunk hozzá( esetleg szárítottat ) és további 10 percig főzzük.

5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejben lisztet keverünk el...

6.
...és a habarást a főzelékhez öntjük. Felforraljuk.



Jó étvágyat!