szakacsreceptek.hu

Tejfölös burgonyás- tökfőzelék

     

Nagyon finom főzelék, köret nélkül is fogyaszthatjuk. De tükörtojással, fasírozottal vagy épen finom kenyérrel is kiváló :)

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Burgonya750gramm
Finomliszt40gramm
Kapor
1teáskanál
Tejföl (14-18%)400gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
Tök750gramm
Vaj50gramm
Víz500milliliter

1. 

burgonya 750 g  víz 500 ml   1 TK

A burgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra szeleteljük, vizel felöntjük, sózzuk, 10 percig főzzük.

2. 

tök 750 g

A tököt megpucoljuk....

3. 

... és a magh8zzal együtt vastagon lereszeljük. ( Ha a tök már régebbi akkor egy kanál segítségével eltávolítjuk a magházat ).

4. 

kapor

Hozzáadjuk a burgonyához, apróra vágott friss kaprot is adhatunk hozzá( esetleg szárítottat ) és további 10 percig főzzük.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 ml  finomliszt 40 g

A tejben lisztet keverünk el...

6. 

...és a habarást a főzelékhez öntjük. Felforraljuk.

7. 

tejföl (14-18%) 400 g

Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a tejfölt...

8. 

vaj 50 g

...és a vajat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés