Tejfölös burgonyás- tökfőzelék

Nagyon finom főzelék, köret nélkül is fogyaszthatjuk. De tükörtojással, fasírozottal vagy épen finom kenyérrel is kiváló :)
recept,recept fotó,burgonya,tök,kapor,tejföl (14-18%),Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 750 690  | gramm kcal  | |
| finomliszt | 40 139  | gramm kcal  | |
| kapor | 0 ??  | kcal  | |
| só | 1 0  | teáskanál kcal  | |
| tejföl (14-18%) | 400 640  | gramm kcal  | |
| teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 160  | milliliter kcal  | |
| tök | 750 195  | gramm kcal  | |
| vaj | 50 367  | gramm kcal  | |
| víz | 500 0  | milliliter kcal  | 
Recept
1.
burgonya 750 gramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra szeleteljük, vizel felöntjük, sózzuk, 10 percig főzzük.


3.
... és a magh8zzal együtt vastagon lereszeljük. ( Ha a tök már régebbi akkor egy kanál segítségével eltávolítjuk a magházat ).

4.
Hozzáadjuk a burgonyához, apróra vágott friss kaprot is adhatunk hozzá( esetleg szárítottat ) és további 10 percig főzzük.

5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejben lisztet keverünk el...

6.
...és a habarást a főzelékhez öntjük. Felforraljuk.



Jó étvágyat!























