Patiszonfőzelék

Ennek a főzeléknek az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul rengeteg jótékony vitamin van a patiszonban, ezért érdemes fogyasztani. Sőt, még kevés kalóriát is tartalmaz, így diéta során is bátran lehet enni.
recept,recept fotó,patiszon,habtejszín (30-33%),kapor,tyúk tojás,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Főzőcske
Adag
2
Adag tömege
716 g
Adag energiatartalma
838 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
kapor | ½ 1 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
patiszon | 600 120 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | deciliter kcal |
Recept
2.
patiszon 600 gramm • víz 1 deciliter • só ½ teáskanál • kapor ½ teáskanál
A patiszonokat pucoljuk meg és a magokat vágjuk ki, végül nagylyukú reszelőn reszeljük le.Hozzáadjuk a hagymához. Vízzel ellepjük és lassú tűzön, lefedve hagyjuk főni. Közben sózzuk és a kapor vastag szárát kössük össze, dobjuk a főzelékbe, a levelét vágjuk apróra.

3.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
A tejfölt keverjük simára a liszttel .

4.
Majd ha a patiszon megfőtt, habarjuk be a tejföllel az egészet és 10 percig főzzük..

5.
napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 100 gramm • tyúk tojás 2 darab
A hagymát vágjuk félholdakra és olajon pirítjuk meg ropogósra. Tegyük a főzelék tetejére és főtt tojással tálaljuk.

Jó étvágyat!