RECEPTEK

Patiszonfőzelék

Patiszonfőzelék

Ennek a főzeléknek az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul rengeteg jótékony vitamin van a patiszonban, ezért érdemes fogyasztani. Sőt, még kevés kalóriát is tartalmaz, így diéta során is bátran lehet enni.

recept,recept fotó,patiszon,habtejszín (30-33%),kapor,tyúk tojás,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt1evőkanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
hagyma300gramm
kapor½teáskanál
napraforgó olaj2evőkanál
patiszon600gramm
½teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj20gramm
víz1deciliter

 

Recept

1. 

vaj 20 gramm  hagyma 200 gramm

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés vajon megpároljuk.

2. 

patiszon 600 gramm  víz 1 deciliter   ½ teáskanál  kapor ½ teáskanál

A patiszonokat pucoljuk meg és a magokat vágjuk ki, végül nagylyukú reszelőn reszeljük le.Hozzáadjuk a hagymához. Vízzel ellepjük és lassú tűzön, lefedve hagyjuk főni. Közben sózzuk és a kapor vastag szárát kössük össze, dobjuk a főzelékbe, a levelét vágjuk apróra.

3. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

A tejfölt keverjük simára a liszttel .

4. 

Majd ha a patiszon megfőtt, habarjuk be a tejföllel az egészet és 10 percig főzzük..

5. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  hagyma 100 gramm  tyúk tojás 2 darab

A hagymát vágjuk félholdakra és olajon pirítjuk meg ropogósra. Tegyük a főzelék tetejére és főtt tojással tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés