szakacsreceptek.hu

Kapros tökfőzelék

     

Klasszikus nyári főzelék. Főtt krumplival, fasírozottal vagy tükörtojással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Finomliszt40gramm
Főzőtejszín500milliliter
Hagyma100gramm
Kapor2evőkanál
Napraforgó olaj20milliliter
½teáskanál
Tök1.5kilogramm
Víz50milliliter
Fasírozott

1. 

tök 1.5 kg

A tököt meghámozzuk...

2. 

... hosszában kettévágjuk, majd kanállal kiszedjük a magházat.

3. 

Ezután lereszeljük.

4. 

hagyma 100 g  napraforgó olaj 20 ml

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

víz 50 ml   ½ TK

A hagymához hozzáadjuk a tököt, megsózzuk, egy pici vízzel felöntjük és időnkénti keverés mellett 15 percig pároljuk.

6. 

főzőtejszín 500 ml  finomliszt 40 g

A tejszínben elkeverjük a lisztet és beleöntjük a főzelékbe.

7. 

kapor 2 EK

Végül friss apróra vágott kaprot szórunk, megkeverjük és ízlés szerint sózzuk.

8. Kapros tökfőzelék főtt krumplival és fasírozottal.

Fasírozott recept

Kapros tökfőzelék főtt krumplival és fasírozottal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés