Kapros tökfőzelék

Klasszikus nyári főzelék. Főtt krumplival, fasírozottal vagy tükörtojással tálaljuk.
recept,recept fotó,tök,főzőtejszín,kapor,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
Fasírozott recept | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 40 139 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 500 800 | milliliter kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kapor | 2 12 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 20 180 | milliliter kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tök | 1.5 390 | kilogramm kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
... hosszában kettévágjuk, majd kanállal kiszedjük a magházat.

3.
Ezután lereszeljük.

4.
hagyma 100 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5.
víz 50 milliliter • só ½ teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a tököt, megsózzuk, egy pici vízzel felöntjük és időnkénti keverés mellett 15 percig pároljuk.

6.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejszínben elkeverjük a lisztet és beleöntjük a főzelékbe.



Jó étvágyat!