RECEPTEK

Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

Klasszikus nyári főzelék. Főtt krumplival, fasírozottal vagy tükörtojással tálaljuk.

recept,recept fotó,tök,főzőtejszín,kapor,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Fasírozott recept-
finomliszt40gramm
főzőtejszín500milliliter
hagyma100gramm
kapor2evőkanál
napraforgó olaj20milliliter
½teáskanál
tök1.5kilogramm
víz50milliliter

 

Recept

1. 

tök 1.5 kilogramm

A tököt meghámozzuk...

2. 

... hosszában kettévágjuk, majd kanállal kiszedjük a magházat.

3. 

Ezután lereszeljük.

4. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

víz 50 milliliter   ½ teáskanál

A hagymához hozzáadjuk a tököt, megsózzuk, egy pici vízzel felöntjük és időnkénti keverés mellett 15 percig pároljuk.

6. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 40 gramm

A tejszínben elkeverjük a lisztet és beleöntjük a főzelékbe.

7. 

kapor 2 evőkanál

Végül friss apróra vágott kaprot szórunk, megkeverjük és ízlés szerint sózzuk.

8. Kapros tökfőzelék főtt krumplival és fasírozottal.

Fasírozott recept

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit