szakacsreceptek.hu

Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

    

Klasszikus nyári főzelék. Főtt krumplival, fasírozottal vagy tükörtojással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

tök 1.5 kilogramm

A tököt meghámozzuk...

2. 

... hosszában kettévágjuk, majd kanállal kiszedjük a magházat.

3. 

Ezután lereszeljük.

4. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

víz 50 milliliter   ½ teáskanál

A hagymához hozzáadjuk a tököt, megsózzuk, egy pici vízzel felöntjük és időnkénti keverés mellett 15 percig pároljuk.

6. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 40 gramm

A tejszínben elkeverjük a lisztet és beleöntjük a főzelékbe.

7. 

kapor 2 evőkanál

Végül friss apróra vágott kaprot szórunk, megkeverjük és ízlés szerint sózzuk.

8. Kapros tökfőzelék főtt krumplival és fasírozottal.

Fasírozott recept

Kapros tökfőzelék főtt krumplival és fasírozottal.

Jó étvágyat!

Fasírozott recept-
finomliszt40gramm
főzőtejszín500milliliter
hagyma100gramm
kapor2evőkanál
napraforgó olaj20milliliter
½teáskanál
tök1.5kilogramm
víz50milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés