szakacsreceptek.hu

Szőlőszósz középkori módra

    

Sűrű és érdekes ízű szósz. Nagyon finom sült kacsához vagy lepényhez mint köret.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fehér szőlő1kilogramm
fokhagyma4gerezd
zsályalevél-
zsírszalonna300gramm

1. 

fehér szőlő 1 kilogramm

A szőlőt leszemezzük.

2. 

A szőlőt szétnyomkodjuk és egy rövid ideig állni hagyjuk,

3. 

zsírszalonna 300 gramm

A szalonnát kockákra vágjuk és egy edénybe megpirítjuk.

4. 

A szétnyomkodok szőlőből eltávolítjuk a magokat. Egyszerűen megy ez. A szőlőt egy lapos tányéra helyezzük és egyszerűen elkülönítjük a magokat a tányér szélére.

5. 

A szalonnáról leöntjük a zsírt és hozzáadjuk a szőlőt. Álandó keverés mellet kb 15 percig főzzük.

6. 

fokhagyma 4 gerezd

15 perc után hozzáadjuk a felszeletel fokhagymát. És további 5 percig főzzük. Attól függ milyen sűrű mártás szeretnénk elkészíteni, a főzést hosszabíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

7. 

zsályalevél

A végen hozzáadjuk a friss felvágott zsályát. Adhatunk hozzá szárítottat is, ilyenkor a mártás még egy rövid ideig tovább főzzük.

8. Köretként nagyon finom a...

...sült kacsához és a lepényhez.

Köretként nagyon finom a...

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés