RECEPTEK

Szőlőszósz középkori módra

Szőlőszósz középkori módra

Sűrű és érdekes ízű szósz. Nagyon finom sült kacsához vagy lepényhez mint köret.

recept,recept fotó,fehér szőlő,zsírszalonna,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Laktózmentes

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehér szőlő1kilogramm
fokhagyma4gerezd
zsályalevél-
zsírszalonna300gramm

 

Recept

1. 

fehér szőlő 1 kilogramm

A szőlőt leszemezzük.

2. 

A szőlőt szétnyomkodjuk és egy rövid ideig állni hagyjuk,

3. 

zsírszalonna 300 gramm

A szalonnát kockákra vágjuk és egy edénybe megpirítjuk.

4. 

A szétnyomkodok szőlőből eltávolítjuk a magokat. Egyszerűen megy ez. A szőlőt egy lapos tányéra helyezzük és egyszerűen elkülönítjük a magokat a tányér szélére.

5. 

A szalonnáról leöntjük a zsírt és hozzáadjuk a szőlőt. Álandó keverés mellet kb 15 percig főzzük.

6. 

fokhagyma 4 gerezd

15 perc után hozzáadjuk a felszeletel fokhagymát. És további 5 percig főzzük. Attól függ milyen sűrű mártás szeretnénk elkészíteni, a főzést hosszabíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

7. 

zsályalevél

A végen hozzáadjuk a friss felvágott zsályát. Adhatunk hozzá szárítottat is, ilyenkor a mártás még egy rövid ideig tovább főzzük.

8. Köretként nagyon finom a...

...sült kacsához és a lepényhez.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés