Szőlőszósz középkori módra

Sűrű és érdekes ízű szósz. Nagyon finom sült kacsához vagy lepényhez mint köret.
recept,recept fotó,fehér szőlő,zsírszalonna,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Laktózmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér szőlő | 1 690 | kilogramm kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
zsályalevél | 0 ?? | kcal | |
zsírszalonna | 300 1920 | gramm kcal |
Recept

2.
A szőlőt szétnyomkodjuk és egy rövid ideig állni hagyjuk,


4.
A szétnyomkodok szőlőből eltávolítjuk a magokat. Egyszerűen megy ez. A szőlőt egy lapos tányéra helyezzük és egyszerűen elkülönítjük a magokat a tányér szélére.

5.
A szalonnáról leöntjük a zsírt és hozzáadjuk a szőlőt. Álandó keverés mellet kb 15 percig főzzük.

6.
fokhagyma 4 gerezd
15 perc után hozzáadjuk a felszeletel fokhagymát. És további 5 percig főzzük. Attól függ milyen sűrű mártás szeretnénk elkészíteni, a főzést hosszabíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

7.
A végen hozzáadjuk a friss felvágott zsályát. Adhatunk hozzá szárítottat is, ilyenkor a mártás még egy rövid ideig tovább főzzük.

8. Köretként nagyon finom a...
...sült kacsához és a lepényhez.

Jó étvágyat!