Szőlőszósz középkori módra
Sűrű és érdekes ízű szósz. Nagyon finom sült kacsához vagy lepényhez mint köret.
recept,recept fotó,fehér szőlő,zsírszalonna,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Laktózmentes
Főzelékek és mártások
Recept
2.
A szőlőt szétnyomkodjuk és egy rövid ideig állni hagyjuk,
4.
A szétnyomkodok szőlőből eltávolítjuk a magokat. Egyszerűen megy ez. A szőlőt egy lapos tányéra helyezzük és egyszerűen elkülönítjük a magokat a tányér szélére.
5.
A szalonnáról leöntjük a zsírt és hozzáadjuk a szőlőt. Álandó keverés mellet kb 15 percig főzzük.
6.
fokhagyma 4 gerezd
15 perc után hozzáadjuk a felszeletel fokhagymát. És további 5 percig főzzük. Attól függ milyen sűrű mártás szeretnénk elkészíteni, a főzést hosszabíthatjuk vagy lerövidíthetjük.
7.
A végen hozzáadjuk a friss felvágott zsályát. Adhatunk hozzá szárítottat is, ilyenkor a mártás még egy rövid ideig tovább főzzük.
8. Köretként nagyon finom a...
...sült kacsához és a lepényhez.
Jó étvágyat!