Szőlőszósz középkori módra
![Szőlőszósz középkori módra](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001009/img_hu_4x3/szoloszosz-kozepkori-modra_00180.jpg)
Sűrű és érdekes ízű szósz. Nagyon finom sült kacsához vagy lepényhez mint köret.
recept,recept fotó,fehér szőlő,zsírszalonna,Főzelékek és mártások,Laktózmentes ,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5982w.jpg)
2.
A szőlőt szétnyomkodjuk és egy rövid ideig állni hagyjuk,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5983w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5984w.jpg)
4.
A szétnyomkodok szőlőből eltávolítjuk a magokat. Egyszerűen megy ez. A szőlőt egy lapos tányéra helyezzük és egyszerűen elkülönítjük a magokat a tányér szélére.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5985w.jpg)
5.
A szalonnáról leöntjük a zsírt és hozzáadjuk a szőlőt. Álandó keverés mellet kb 15 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5986w.jpg)
6.
fokhagyma 4 gerezd
15 perc után hozzáadjuk a felszeletel fokhagymát. És további 5 percig főzzük. Attól függ milyen sűrű mártás szeretnénk elkészíteni, a főzést hosszabíthatjuk vagy lerövidíthetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5993w.jpg)
7.
A végen hozzáadjuk a friss felvágott zsályát. Adhatunk hozzá szárítottat is, ilyenkor a mártás még egy rövid ideig tovább főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5994w.jpg)
8. Köretként nagyon finom a...
...sült kacsához és a lepényhez.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_6040w.jpg)
Jó étvágyat!