szakacsreceptek.hu

Sárgaborsó főzelék medvehagymával

    

A szanszkrit eredetű dahl tulajdonképp gyűjtőfogalom, nem egyetlen konkrét recepttel leírható étel. Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta. Rostokban, fehérjében igen gazdag, sokféleképp variálható, fűszerezhető. Hasonlíthat egy sűrű levesre éppúgy, mint tartalmas főzelékfélére, mártásra, már ami az állagát illeti. Lehet hozzá kenyeret, de rizst is kínálni, gazdagítható zöldségfélékkel vagy akár többféle hüvelyesből is főzhető.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
borsó, sárga, felezett, szárított250gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma1gerezd
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
köménymag, őrölt½teáskanál
medvehagyma100gramm
olivaolaj3evőkanál
½teáskanál
víz750milliliter
vöröshagyma60gramm

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 250 gramm  víz 750 milliliter   ½ teáskanál

A borsót megmossuk hideg víz alatt, egy fazékba rakjuk és felöntjük vízzel, sózzuk és fedővel letakarva 45 percig főzzük. Miután puha lesz a borsó levesszük a fedőt és még egy picit főzzük, hogy elpárologjon a víz.

2. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát megmossuk, felszeleteljük...

3. 

....és apróra vágjuk.

4. 

olivaolaj 3 evőkanál  vöröshagyma 60 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.

5. 

fokhagyma 1 gerezd  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál

Hozz§adjuk a préselt fokhagymát és a fűszereket. Picit a fűszereket pirítjuk...

6. 

...és hozzáadjuk a sárgaborsót és a medvehagymát.

7. 

Összekeverjük és állandó keverés mellet forrni hagyjuk.

8. 

Apróra vágott koriander zölddel díszíthetjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés