Sárgaborsó főzelék medvehagymával

A szanszkrit eredetű dahl tulajdonképp gyűjtőfogalom, nem egyetlen konkrét recepttel leírható étel. Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta. Rostokban, fehérjében igen gazdag, sokféleképp variálható, fűszerezhető. Hasonlíthat egy sűrű levesre éppúgy, mint tartalmas főzelékfélére, mártásra, már ami az állagát illeti. Lehet hozzá kenyeret, de rizst is kínálni, gazdagítható zöldségfélékkel vagy akár többféle hüvelyesből is főzhető.
recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,medvehagyma,Főzelékek és mártások,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
306 g
Adag energiatartalma
330 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Főzelékek és mártások › Vegetáriánus receptek › Vegán receptek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Medvehagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
borsó, sárga, felezett, szárított | 250 853 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
medvehagyma | 100 19 | gramm kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 750 0 | milliliter kcal | |
vöröshagyma | 60 24 | gramm kcal |
Recept
1.
borsó, sárga, felezett, szárított 250 gramm • víz 750 milliliter • só ½ teáskanál
A borsót megmossuk hideg víz alatt, egy fazékba rakjuk és felöntjük vízzel, sózzuk és fedővel letakarva 45 percig főzzük. Miután puha lesz a borsó levesszük a fedőt és még egy picit főzzük, hogy elpárologjon a víz.


3.
....és apróra vágjuk.

4.
olivaolaj 3 evőkanál • vöröshagyma 60 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.

5.
fokhagyma 1 gerezd • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál
Hozz§adjuk a préselt fokhagymát és a fűszereket. Picit a fűszereket pirítjuk...

6.
...és hozzáadjuk a sárgaborsót és a medvehagymát.

7.
Összekeverjük és állandó keverés mellet forrni hagyjuk.

8.
Apróra vágott koriander zölddel díszíthetjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!