RECEPTEK

Sárgaborsó főzelék medvehagymával

Sárgaborsó főzelék medvehagymával

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

A szanszkrit eredetű dahl tulajdonképp gyűjtőfogalom, nem egyetlen konkrét recepttel leírható étel. Mindenféle hüvelyesből - lencse-, borsó- és babféléből - készített, fűszerekkel gazdagított fogást értenek alatta. Rostokban, fehérjében igen gazdag, sokféleképp variálható, fűszerezhető. Hasonlíthat egy sűrű levesre éppúgy, mint tartalmas főzelékfélére, mártásra, már ami az állagát illeti. Lehet hozzá kenyeret, de rizst is kínálni, gazdagítható zöldségfélékkel vagy akár többféle hüvelyesből is főzhető.

recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,medvehagyma,Főzelékek és mártások,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Adag tömege

306 g

Adag energiatartalma

330 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

borsó, sárga, felezett, szárított

250

853

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

fokhagyma

1

6

gerezd

kcal

kurkuma fűszerkeverék

½

8

teáskanál

kcal

köménymag, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

medvehagyma

100

19

gramm

kcal

olivaolaj

3

396

evőkanál

kcal

½

0

teáskanál

kcal

víz

750

0

milliliter

kcal

vöröshagyma

60

24

gramm

kcal

 

Recept

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 250 gramm  víz 750 milliliter   ½ teáskanál

A borsót megmossuk hideg víz alatt, egy fazékba rakjuk és felöntjük vízzel, sózzuk és fedővel letakarva 45 percig főzzük. Miután puha lesz a borsó levesszük a fedőt és még egy picit főzzük, hogy elpárologjon a víz.

A borsót megmossuk hideg víz alatt, egy fazékba...

2. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát megmossuk, felszeleteljük...

A medvehagymát megmossuk, felszeleteljük......

3. 

....és apróra vágjuk.

....és apróra vágjuk....

4. 

olivaolaj 3 evőkanál  vöröshagyma 60 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon...

5. 

fokhagyma 1 gerezd  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál

Hozz§adjuk a préselt fokhagymát és a fűszereket. Picit a fűszereket pirítjuk...

Hozz§adjuk a préselt fokhagymát és a...

6. 

...és hozzáadjuk a sárgaborsót és a medvehagymát.

...és hozzáadjuk a sárgaborsót és a...

7. 

Összekeverjük és állandó keverés mellet forrni hagyjuk.

Összekeverjük és állandó keverés mellet...

8. 

Apróra vágott koriander zölddel díszíthetjük és tálalhatjuk.

Apróra vágott koriander zölddel díszíthetjük...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés