Sütőtök mártás

Recept egy lágy és finom sütőtök mártásra. Kiváló köretnek a főtt tojás, főtt krumpli vagy grillezett hal mellé.
recept,recept fotó,hokaido tök,Főzelékek és mártások,,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
hokaido tök | 600 240 | gramm kcal | |
kapor | ½ 1 | teáskanál kcal | |
szerencsendió, őrölt | ¼ 7 | teáskanál kcal | |
tabasco szósz | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 250 400 | milliliter kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | deciliter kcal | |
vöröshagyma | 200 80 | gramm kcal | |
ételízesítő | ½ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
vaj 20 gramm • vöröshagyma 200 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk. Vajon egy serpenyőben megpirítjuk.

2.
hokaido tök 600 gramm • víz 2 deciliter • ételízesítő ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • kapor ½ teáskanál • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál • tabasco szósz
A sütőtököt megpucoljuk, és apróra lereszeljük. Hozzáadjuk a serpenyőbe. Rövid ideig pirítjuk és ízesítjük. Vizet adunk hozzá és fedő alatt főlni hagyjuk kb 10 percig.

3.
tejföl (14-18%) 250 milliliter
Majd hozzáadjuk a tejfölt, és további 5-10 percig állandó keverés mellett főzzük.

Jó étvágyat!