Hokkaidó tök édesburgonyával
Vitaminnal teli köret, kiváló csirke vagy marha húsok mellé.Fogyókúrázók a szalonnát és a sajtot felcserélhetik préselt fokhagymára.
recept,recept fotó,édesburgonya,hokaido tök,Zöldség köretek,,Gluténmentes
Zöldség köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 100 | gramm | |
hokaido tök | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
árvai szalonna | 80 | gramm | |
édesburgonya | 500 | gramm |
Recept
1.
édesburgonya 500 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
Egy nagyobb édesburgonyát megpucolunk, szeletekre vágjuk és zsiradékkal kikent sütőedénybe rakjuk.
2.
hokaido tök 500 gramm
A hokkaidó tököt megpucoljuk, és eltávolítjuk a magházat. Szeletekre vágjuk és rárakjuk az elkészített burgonyára.
3.
árvai szalonna 80 gramm
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egyenletesen rárakjuk a tök rétegre,
4.
Parmezán sajt 100 gramm
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 200 °C. Megszórjuk reszelt sajttal és még további 10 percig sütjük amíg a sajt el olvad és aranybarna lesz.
Jó étvágyat!