Édesburgonya csicseriborsóval és joghurtos uborkás dresszing salátával

Nagyon finom laktató, hús nélküli ebéd vagy vacsora.
recept,recept fotó,édesburgonya,salátauborka,fokhagyma,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,ActiFry 2v1 receptek,,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › ActiFry 2v1 receptek › Gluténmentes › Szezon - Uborka › Szezon - Fokhagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
csicsereborsó konzerv | 250 313 | gramm kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 250 175 | milliliter kcal | |
olivaolaj | 1 44 | teáskanál kcal | |
rozmaring | 0 ?? | kcal | |
salátauborka | 150 24 | gramm kcal | |
édesburgonya | 1 620 | kilogramm kcal |
Recept
1.
édesburgonya 1 kilogramm
A batátát - édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk, óvatosan levágjuk a kicsit fás részeket és kockára szeleteljük fel.

2.
olivaolaj 1 teáskanál • rozmaring
A burgonyát ActiFry edénybe helyezzük, sót adunk hozzá, és egy rozmaring ágat, a programot sütésre tekerjük és 35 -40 percig sütjük. A burgonyát a sütőben is megsüthetjük, egy sütőpapírral bélelt sütőlapon.

3.
salátauborka 150 gramm • fokhagyma 1 gerezd • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 250 milliliter
Az uborkát megmossuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Összekeverjük és a végén beleöntjük a joghurtot.

4.
A joghurtot az uborkával összekeverjük és a hűtőbe helyezzük el.


6.
...és hozzáadjuk a magsült batátát, összekeverjük.

7.
Tányéra helyezzük, ízlés szerint sózzuk, de nem is muszáj, és leöntjük az elkészített dresszing salátával.

Jó étvágyat!