Édesburgonya csicseriborsóval és joghurtos uborkás dresszing salátával
Nagyon finom laktató, hús nélküli ebéd vagy vacsora.
recept,recept fotó,édesburgonya,salátauborka,fokhagyma,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,csicsereborsó konzerv,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,ActiFry 2v1 receptek,,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › ActiFry 2v1 receptek › Gluténmentes › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Uborka ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csicsereborsó konzerv | 250 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 250 | milliliter | |
olivaolaj | 1 | teáskanál | |
rozmaring | - | ||
salátauborka | 150 | gramm | |
édesburgonya | 1 | kilogramm |
Recept
1.
édesburgonya 1 kilogramm
A batátát - édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk, óvatosan levágjuk a kicsit fás részeket és kockára szeleteljük fel.
2.
olivaolaj 1 teáskanál • rozmaring
A burgonyát ActiFry edénybe helyezzük, sót adunk hozzá, és egy rozmaring ágat, a programot sütésre tekerjük és 35 -40 percig sütjük. A burgonyát a sütőben is megsüthetjük, egy sütőpapírral bélelt sütőlapon.
3.
salátauborka 150 gramm • fokhagyma 1 gerezd • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 250 milliliter
Az uborkát megmossuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Összekeverjük és a végén beleöntjük a joghurtot.
4.
A joghurtot az uborkával összekeverjük és a hűtőbe helyezzük el.
6.
...és hozzáadjuk a magsült batátát, összekeverjük.
7.
Tányéra helyezzük, ízlés szerint sózzuk, de nem is muszáj, és leöntjük az elkészített dresszing salátával.
Jó étvágyat!