szakacsreceptek.hu

Lótuszgyökér rántva

    

Lótuszgyökér méghozzá rántva. Nagyon finom, egyszerű exotikus étel vacsorára. "Renkon" néven ismert, és valójában nem a gyökere a Nelumbo Nucifera nevű vízililiomnak, hanem a rizómája, a tápanyag elraktározására szolgáló gyökértörzse. Nagyon sokféleképpen felhasználható zöldségféleség, amit lehet párolni alacsony hőmérsékleten, vagy olajban kisütni, mint a tempurát*. jellemzi.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
cuketti100gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
kristálycukor½teáskanál
mirin2evőkanál
piros paprika100gramm
renkon lótuszgyökér200gramm
repceolaj3evőkanál
szójamártás1evőkanál
½teáskanál
víz2liter
víz50milliliter
újhagyma50gramm

1. 

renkon lótuszgyökér 200 gramm   ½ teáskanál  víz 2 liter

A vastagabb lótuszgyökér szeleteket megpucolva, sós vízben 15 percig főzzük.

2. 

Miután megfőztük leszűrjük és lecsepegtetjük.

3. 

repceolaj 3 evőkanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A lótuszgyökér szeleteket mindkét oldalról megsütjük. Borsozzuk.

4. 

újhagyma 50 gramm  cuketti 100 gramm  piros paprika 100 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Felvágjuk a zöldségeket.

5. 

víz 50 milliliter  mirin 2 evőkanál  szójamártás 1 evőkanál  kristálycukor ½ teáskanál

A zöldséget egy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és pároljuk, néha keverjük meg.

6. 

15 perc elteltével a zöldségünk puha lesz és kész a tálaláshoz.

7. Tálalás

Rizzsel tálaljuk kis tányérban.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés