Lótuszgyökér rántva
Lótuszgyökér méghozzá rántva. Nagyon finom, egyszerű exotikus étel vacsorára. "Renkon" néven ismert, és valójában nem a gyökere a Nelumbo Nucifera nevű vízililiomnak, hanem a rizómája, a tápanyag elraktározására szolgáló gyökértörzse. Nagyon sokféleképpen felhasználható zöldségféleség, amit lehet párolni alacsony hőmérsékleten, vagy olajban kisütni, mint a tempurát*. jellemzi.
recept,recept fotó,renkon lótuszgyökér,Húsnélküli ételek,Japán konyha receptjei,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Vegán receptek
Húsnélküli ételek
Japán konyha receptjei
kategóriak
Húsnélküli ételek Japán konyha receptjei Gluténmentes Laktózmentes Vegán receptek Ázsiai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 100 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
mirin | 2 | evőkanál | |
piros paprika | 100 | gramm | |
renkon lótuszgyökér | 200 | gramm | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
szójamártás | 1 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 2 | liter | |
víz | 50 | milliliter | |
újhagyma | 50 | gramm |
Recept
1.
renkon lótuszgyökér 200 gramm • só ½ teáskanál • víz 2 liter
A vastagabb lótuszgyökér szeleteket megpucolva, sós vízben 15 percig főzzük.

2.
Miután megfőztük leszűrjük és lecsepegtetjük.

3.
repceolaj 3 evőkanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A lótuszgyökér szeleteket mindkét oldalról megsütjük. Borsozzuk.

4.
újhagyma 50 gramm • cukkini 100 gramm • piros paprika 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd
Felvágjuk a zöldségeket.

5.
víz 50 milliliter • mirin 2 evőkanál • szójamártás 1 evőkanál • kristálycukor ½ teáskanál
A zöldséget egy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és pároljuk, néha keverjük meg.

6.
15 perc elteltével a zöldségünk puha lesz és kész a tálaláshoz.

7. Tálalás
Rizzsel tálaljuk kis tányérban.

Jó étvágyat!