Fokhagymás sült őzlábgomba
A kedvenc gomba egyszerű elkészítése. Friss kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,őzlábgomba,fokhagyma,Húsnélküli ételek,,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Erdei gombák › Szezon - Fokhagyma ›
Recept
1.
őzlábgomba 1 darab
Az őzlábgombát megtisztítjuk és eltávolítjuk a felületükön esetleg előforduló szennyeződéseket.
2.
napraforgó olaj 2 evőkanál
A serpenyőt megkenjük olajjal és felmelegítjük. Rá teszünk a gombát, és 2 percig sütjük.
3.
Ezután fordítsuk meg, és a másik oldaláról ismét süssük 2 percig.
4.
fokhagyma 1 gerezd • víz 1 teáskanál • só
Az gombát félbevágjuk és egy szelet kenyérre helyezzük. Felületét egy préselt fokhagymagerezddel bedörzsöljük, amit egy teáskanál vízben sóval elkeverünk.
Jó étvágyat!