Fokhagymás sült őzlábgomba

A kedvenc gomba egyszerű elkészítése. Friss kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,őzlábgomba,fokhagyma,Húsnélküli ételek,,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Erdei gombák ›Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 1 0 | teáskanál kcal | |
őzlábgomba | 1 ?? | darab kcal |
Recept
1.
őzlábgomba 1 darab
Az őzlábgombát megtisztítjuk és eltávolítjuk a felületükön esetleg előforduló szennyeződéseket.

2.
napraforgó olaj 2 evőkanál
A serpenyőt megkenjük olajjal és felmelegítjük. Rá teszünk a gombát, és 2 percig sütjük.

3.
Ezután fordítsuk meg, és a másik oldaláról ismét süssük 2 percig.

4.
fokhagyma 1 gerezd • víz 1 teáskanál • só
Az gombát félbevágjuk és egy szelet kenyérre helyezzük. Felületét egy préselt fokhagymagerezddel bedörzsöljük, amit egy teáskanál vízben sóval elkeverünk.

Jó étvágyat!