A kedvenc gomba egyszerű elkészítése. Friss kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,őzlábgomba,fokhagyma,Húsnélküli ételek,,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
1
Az elkészítés ideje
5 min.
Nehézség
alacsony
1.
őzlábgomba 1 darab
Az őzlábgombát megtisztítjuk és eltávolítjuk a felületükön esetleg előforduló szennyeződéseket.
2.
napraforgó olaj 2 evőkanál
A serpenyőt megkenjük olajjal és felmelegítjük. Rá teszünk a gombát, és 2 percig sütjük.
3.
Ezután fordítsuk meg, és a másik oldaláról ismét süssük 2 percig.
4.
fokhagyma 1 gerezd • víz 1 teáskanál • só
Az gombát félbevágjuk és egy szelet kenyérre helyezzük. Felületét egy préselt fokhagymagerezddel bedörzsöljük, amit egy teáskanál vízben sóval elkeverünk.
Jó étvágyat!
fokhagyma | 1 | gerezd | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
víz | 1 | teáskanál | |
őzlábgomba | 1 | darab |