RECEPTEK

Gyros serpenyőn tzatzikivel

Gyros serpenyőn tzatzikivel

Egy nagyszerű étel a görög konyha tájáról. Melegen tálaljuk tzatzikivel.

recept,recept fotó,sertéscomb,fokhagyma,natúr joghurt,szárított fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma1gerezd
kakukkfű½teáskanál
natúr joghurt150milliliter
olivaolaj3evőkanál
piros paprika, őrölt½teáskanál
salátauborka1
sertéscomb250gramm
szurokfű (oregánó)½teáskanál
szárított fokhagyma2.5teáskanál
0
őrölt csípős pirospaprika¼teáskanál

 

Recept

1. 

sertéscomb 250 gramm  olivaolaj 3 evőkanál  szárított fokhagyma 2.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  őrölt csípős pirospaprika ¼ teáskanál  szurokfű (oregánó) ½ teáskanál  kakukkfű ½ teáskanál

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük olíva olajjal és összekeverjük a hússal. Fél órán át, esetleg hosszabb ideig is, hűvös helyen állni hagyjuk. Majd a húscsíkokat olaj nélkül szárazon megsütjük egy forró serpenyőn magasabb hőfokon, állandó keverés mellett, kb. 8 percig.

2. 

salátauborka 1 KS    fokhagyma 1 gerezd  natúr joghurt 150 milliliter 

A tzatzikihez meghámozzuk az uborkát, és vékonyra lereszeljük. Összekeverjük egy kis sóval és 5 percig állni hagyjuk. Az uborka egy kis vizet enged, amelyet leöntünk. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és összekeverjük az uborkával és a joghurttal. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés