Gyros serpenyőn tzatzikivel
Egy nagyszerű étel a görög konyha tájáról. Melegen tálaljuk tzatzikivel.
recept,recept fotó,sertéscomb,fokhagyma,natúr joghurt,szárított fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
kakukkfű | ½ | teáskanál | |
natúr joghurt | 150 | milliliter | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
salátauborka | 1 | ||
sertéscomb | 250 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | ½ | teáskanál | |
szárított fokhagyma | 2.5 | teáskanál | |
só | 0 | ||
őrölt csípős pirospaprika | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
sertéscomb 250 gramm • olivaolaj 3 evőkanál • szárított fokhagyma 2.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • őrölt csípős pirospaprika ¼ teáskanál • szurokfű (oregánó) ½ teáskanál • kakukkfű ½ teáskanál
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük olíva olajjal és összekeverjük a hússal. Fél órán át, esetleg hosszabb ideig is, hűvös helyen állni hagyjuk. Majd a húscsíkokat olaj nélkül szárazon megsütjük egy forró serpenyőn magasabb hőfokon, állandó keverés mellett, kb. 8 percig.
2.
salátauborka 1 KS • só • fokhagyma 1 gerezd • natúr joghurt 150 milliliter • só
A tzatzikihez meghámozzuk az uborkát, és vékonyra lereszeljük. Összekeverjük egy kis sóval és 5 percig állni hagyjuk. Az uborka egy kis vizet enged, amelyet leöntünk. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és összekeverjük az uborkával és a joghurttal. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
Jó étvágyat!