RECEPTEK

Gyros serpenyőn tzatzikivel

Gyros serpenyőn tzatzikivel

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egy nagyszerű étel a görög konyha tájáról. Melegen tálaljuk tzatzikivel.

recept,recept fotó,sertéscomb,fokhagyma,natúr joghurt,szárított fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

fokhagyma

1

6

gerezd

kcal

kakukkfű

½

3

teáskanál

kcal

natúr joghurt

150

101

milliliter

kcal

olivaolaj

3

396

evőkanál

kcal

piros paprika, őrölt

½

8

teáskanál

kcal

salátauborka

1

??

kcal

sertéscomb

250

428

gramm

kcal

szurokfű (oregánó)

½

7

teáskanál

kcal

szárított fokhagyma

2.5

42

teáskanál

kcal

0

??

kcal

őrölt csípős pirospaprika

¼

4

teáskanál

kcal

 

Recept

1. 

sertéscomb 250 gramm  olivaolaj 3 evőkanál  szárított fokhagyma 2.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  őrölt csípős pirospaprika ¼ teáskanál  szurokfű (oregánó) ½ teáskanál  kakukkfű ½ teáskanál

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük olíva olajjal és összekeverjük a hússal. Fél órán át, esetleg hosszabb ideig is, hűvös helyen állni hagyjuk. Majd a húscsíkokat olaj nélkül szárazon megsütjük egy forró serpenyőn magasabb hőfokon, állandó keverés mellett, kb. 8 percig.

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A...

2. 

salátauborka 1 KS    fokhagyma 1 gerezd  natúr joghurt 150 milliliter 

A tzatzikihez meghámozzuk az uborkát, és vékonyra lereszeljük. Összekeverjük egy kis sóval és 5 percig állni hagyjuk. Az uborka egy kis vizet enged, amelyet leöntünk. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és összekeverjük az uborkával és a joghurttal. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.

A tzatzikihez meghámozzuk az uborkát, és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés