Gyros serpenyőn tzatzikivel

Egy nagyszerű étel a görög konyha tájáról. Melegen tálaljuk tzatzikivel.
recept,recept fotó,sertéscomb,fokhagyma,natúr joghurt,szárított fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
kakukkfű | ½ 3 | teáskanál kcal | |
natúr joghurt | 150 101 | milliliter kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
salátauborka | 1 ?? | kcal | |
sertéscomb | 250 428 | gramm kcal | |
szurokfű (oregánó) | ½ 7 | teáskanál kcal | |
szárított fokhagyma | 2.5 42 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
őrölt csípős pirospaprika | ¼ 4 | teáskanál kcal |
Recept
1.
sertéscomb 250 gramm • olivaolaj 3 evőkanál • szárított fokhagyma 2.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • őrölt csípős pirospaprika ¼ teáskanál • szurokfű (oregánó) ½ teáskanál • kakukkfű ½ teáskanál
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük olíva olajjal és összekeverjük a hússal. Fél órán át, esetleg hosszabb ideig is, hűvös helyen állni hagyjuk. Majd a húscsíkokat olaj nélkül szárazon megsütjük egy forró serpenyőn magasabb hőfokon, állandó keverés mellett, kb. 8 percig.

2.
salátauborka 1 KS • só • fokhagyma 1 gerezd • natúr joghurt 150 milliliter • só
A tzatzikihez meghámozzuk az uborkát, és vékonyra lereszeljük. Összekeverjük egy kis sóval és 5 percig állni hagyjuk. Az uborka egy kis vizet enged, amelyet leöntünk. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és összekeverjük az uborkával és a joghurttal. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.

Jó étvágyat!