RECEPTEK

Sertés sült paradicsommal

Sertés sült paradicsommal

Finom sertés sült szeletek paradicsommal, sampinyon gombával és tejföllel.

recept,recept fotó,sertéscomb,paradicsom,Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
gomba500gramm
paradicsom5darab
sertéscomb1300gramm
szurokfű (oregánó)1teáskanál
1teáskanál
tejföl (14-18%)400milliliter
tyúk tojás2darab
víz1deciliter

 

Recept

1. 

sertéscomb 1300 gramm

1,5 cm vastag szeleteket forró tűzön olajon elősütjük. Kisebb hőfokon a húsból távozna a víz, így kiszáradna és főni kezdene - de ezt nem akarjuk.

2. 

paradicsom 5 darab  gomba 500 gramm

A paradicsomot szeletekre vágjuk a sampinyon gombát pedig negyedekre.

3. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál   ½ teáskanál  víz 1 deciliter

A húst a sütő edénybe rakjuk, borsozzuk, a tetejére rakjuk a paradicsom szeleteket és a sampinyon gombát. Felöntjük vízzel.

4. 

Lefedve sütjük 40 percig 200°C hőfokon.

5. 

tejföl (14-18%) 400 milliliter  tyúk tojás 2 darab   ½ teáskanál

A tojást a tejfölt felverjük, egy pici sót adunk hozzá.

6. 

30 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit