Sült sertéshús mézzel és dióval
![Sült sertéshús mézzel és dióval](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000397/img_hu_4x3/sult-serteshus-mezzel-es-dioval_00180.jpg)
recept,recept fotó,sertéscomb,dió,méz ,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
chili | - | ||
dió | 80 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | 50 | gramm | |
méz | 5 | evőkanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
sertéscomb | 300 | gramm | |
só | - |
Recept
1.
sertéscomb 300 gramm • só • fekete bors, őrölt • olivaolaj 1 evőkanál
A sertéshúst kisebb csíkokra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldaláról hirtelen kisütjük, úgy hogy a hús kicsit kifehéredjen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000397/small/IMG_1293.jpg)
2.
olivaolaj 1 evőkanál • hagyma 50 gramm • dió 80 gramm • méz 5 evőkanál • petrezselyem zöldje 1 evőkanál
A húst kivesszük, egy serpenyőben olívaolajon hagymát pirítunk. Hozzáadjuk a kis darabokra tört diót és a mézet is. Minden alaposan összekeverünk. Petrezselyem zöldjével szórjuk meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000397/small/IMG_1297.jpg)
3.
Sózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi csilit adunk hozzá. A sertéshús darabokat hozzáadjuk a diós masszához, felmelegítjük és tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000397/small/IMG_1300.jpg)
Jó étvágyat!