Sült sertéshús mézzel és dióval
recept,recept fotó,sertéscomb,dió,méz ,Sertéshús,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
chili | - | ||
dió | 80 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | 50 | gramm | |
méz | 5 | evőkanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
sertéscomb | 300 | gramm | |
só | - |
Recept
1.
sertéscomb 300 gramm • só • fekete bors, őrölt • olivaolaj 1 evőkanál
A sertéshúst kisebb csíkokra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és forró olajban mindkét oldaláról hirtelen kisütjük, úgy hogy a hús kicsit kifehéredjen.
2.
olivaolaj 1 evőkanál • hagyma 50 gramm • dió 80 gramm • méz 5 evőkanál • petrezselyem zöldje 1 evőkanál
A húst kivesszük, egy serpenyőben olívaolajon hagymát pirítunk. Hozzáadjuk a kis darabokra tört diót és a mézet is. Minden alaposan összekeverünk. Petrezselyem zöldjével szórjuk meg.
3.
Sózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi csilit adunk hozzá. A sertéshús darabokat hozzáadjuk a diós masszához, felmelegítjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!