szakacsreceptek.hu

Édes - savanyú rántott sertéshús

Édes - savanyú rántott sertéshús

    

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet3teáskanál
fokhagyma4gerezd
fritőzolaj 300milliliter
gyömbérgyökér30gramm
kristálycukor3evőkanál
kukoricakeményítő3teáskanál
kukoricakeményítő3evőkanál
paradicsomszósz50milliliter
póréhagyma90gramm
rizsbor3teáskanál
rizsbor15evőkanál
salátauborka150gramm
sertéscomb650gramm
0
tyúk tojás3darab
víz3evőkanál

1. A hús elkészítése

sertéscomb 650 gramm

A sertéshúst először vékony szeletekre vágjuk, majd 3 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra.

A hús elkészítése

2. 

tyúk tojás 3 darab  kukoricakeményítő 3 teáskanál    rizsbor 3 teáskanál

A tojást, keményítővel, egy csipetnyi sóval, és rizsborral felverjük. Hozzáadjuk a húst.

3. 

salátauborka 150 gramm  póréhagyma 90 gramm  gyömbérgyökér 30 gramm  fokhagyma 4 gerezd

Az uborkát 4 cm hosszú és 2 cm széles szeletekre vágjuk. A megpucolt gyömbért és a fokhagymát szintén szeletekre vágjuk. A póréhagymát megmossuk és szintén szeletekre vágjuk fel.

4. A mártás elkészítése

kristálycukor 3 evőkanál  ecet 3 teáskanál    rizsbor 15 evőkanál  kukoricakeményítő 3 evőkanál  víz 3 evőkanál

A cukrot és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá egy csipetnyi sót, rizsbort, keményítőt és vizet.

A mártás elkészítése

5. A hús sütése

fritőzolaj  300 milliliter

A wokban olajat melegítünk. Belerakjuk a hús szeleteket és aranybarnára sütjük, közepes lángon.

A hús sütése

6. 

paradicsomszósz 50 milliliter

Kiöntjük az olajat a wokból csak olajos felület marad. Ebben hirtelen megpirítjuk az elkészített póréhagymát, gyömbért és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, és az uborka szeleteket. És összepirítjuk őket egy picit. Hozzáöntjük a mártást és felforraljuk. Addig főzzük a mártást amíg sűrű nem lesz. Hozzáadjuk a húst is és még egyszer felforraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés