Édes - savanyú rántott sertéshús

recept,recept fotó,sertéscomb,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 3 7 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
fritőzolaj | 300 ?? | milliliter kcal | |
gyömbérgyökér | 30 9 | gramm kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
kukoricakeményítő | 3 55 | teáskanál kcal | |
kukoricakeményítő | 3 163 | evőkanál kcal | |
paradicsomszósz | 50 34 | milliliter kcal | |
póréhagyma | 90 42 | gramm kcal | |
rizsbor | 3 ?? | teáskanál kcal | |
rizsbor | 15 ?? | evőkanál kcal | |
salátauborka | 150 24 | gramm kcal | |
sertéscomb | 650 1112 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 3 100 | evőkanál kcal |
Recept
1. A hús elkészítése
sertéscomb 650 gramm
A sertéshúst először vékony szeletekre vágjuk, majd 3 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra.

2.
tyúk tojás 3 darab • kukoricakeményítő 3 teáskanál • só • rizsbor 3 teáskanál
A tojást, keményítővel, egy csipetnyi sóval, és rizsborral felverjük. Hozzáadjuk a húst.

3.
salátauborka 150 gramm • póréhagyma 90 gramm • gyömbérgyökér 30 gramm • fokhagyma 4 gerezd
Az uborkát 4 cm hosszú és 2 cm széles szeletekre vágjuk. A megpucolt gyömbért és a fokhagymát szintén szeletekre vágjuk. A póréhagymát megmossuk és szintén szeletekre vágjuk fel.

4. A mártás elkészítése
kristálycukor 3 evőkanál • ecet 3 teáskanál • só • rizsbor 15 evőkanál • kukoricakeményítő 3 evőkanál • víz 3 evőkanál
A cukrot és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá egy csipetnyi sót, rizsbort, keményítőt és vizet.

5. A hús sütése
fritőzolaj 300 milliliter
A wokban olajat melegítünk. Belerakjuk a hús szeleteket és aranybarnára sütjük, közepes lángon.

6.
paradicsomszósz 50 milliliter
Kiöntjük az olajat a wokból csak olajos felület marad. Ebben hirtelen megpirítjuk az elkészített póréhagymát, gyömbért és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, és az uborka szeleteket. És összepirítjuk őket egy picit. Hozzáöntjük a mártást és felforraljuk. Addig főzzük a mártást amíg sűrű nem lesz. Hozzáadjuk a húst is és még egyszer felforraljuk.

Jó étvágyat!