szakacsreceptek.hu

Sült tészta spenóttal

    

Kiváló gyors húsmentes ebéd.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt10gramm
fokhagyma4gerezd
hagyma120gramm
kemény sajt120gramm
mirelit spenót500gramm
napraforgó olaj30milliliter
napraforgó olaj3evőkanál
½teáskanál
-
tejföl (14-18%)200gramm
tészta - Fusilli (spirál)500gramm
víz-
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

hagyma 120 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter  mirelit spenót 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tejföl (14-18%) 200 gramm  finomliszt 10 gramm   ½ teáskanál  fokhagyma 4 gerezd

A hagymát megpucoljuk, összevagdossuk, olajon pirítjuk. Hozzáadunk egy kocka mirelit spenótot, és időnként megkevergetve felforraljuk. Tejben tejfelt, lisztet keverünk el, majd a habarást a spenótra öntjük, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk (gyerekeknek só nélkül) és préselt foghagymát rakunk hozzá.

2. 

tészta - Fusilli (spirál) 500 gramm    víz

A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük és összekeverjük a spenóttal.

3. 

napraforgó olaj 3 evőkanál  kemény sajt 120 gramm

Tálba amelyben besütjük a tésztát kikenjük olajjal, és egyenletesen belerakjuk a tésztákat és megszórjuk reszelt sajttal.

4. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés