szakacsreceptek.hu

Sült tészta spenóttal

Kiváló gyors húsmentes ebéd.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Finomliszt10gramm
Fokhagyma4gerezd
Hagyma120gramm
Kemény sajt120gramm
Mirelit spenót500gramm
Napraforgó olaj30milliliter
Napraforgó olaj3evőkanál
½teáskanál
Tejföl (14-18%)200gramm
Tészta - fusilli (spirál)500gramm
Víz
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

hagyma 120 g  napraforgó olaj 30 ml  mirelit spenót 500 g  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  tejföl (14-18%) 200 g  finomliszt 10 g   ½ TK  fokhagyma 4 gerezd

A hagymát megpucoljuk, összevagdossuk, olajon pirítjuk. Hozzáadunk egy kocka mirelit spenótot, és időnként megkevergetve felforraljuk. Tejben tejfelt, lisztet keverünk el, majd a habarást a spenótra öntjük, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk (gyerekeknek só nélkül) és préselt foghagymát rakunk hozzá.

2. 

tészta - Fusilli (spirál) 500 g    víz

A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük és összekeverjük a spenóttal.

3. 

napraforgó olaj 3 EK  kemény sajt 120 g

Tálba amelyben besütjük a tésztát kikenjük olajjal, és egyenletesen belerakjuk a tésztákat és megszórjuk reszelt sajttal.

4. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés