Sült tészta spenóttal
Kiváló gyors húsmentes ebéd.
recept,recept fotó,mirelit spenót,tejföl (14-18%),fokhagyma,tészta - Fusilli (spirál),kemény sajt,Tészták,Receptek babáknak,
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 10 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 120 | gramm | |
kemény sajt | 120 | gramm | |
mirelit spenót | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
tészta - Fusilli (spirál) | 500 | gramm | |
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 120 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • mirelit spenót 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tejföl (14-18%) 200 gramm • finomliszt 10 gramm • só ½ teáskanál • fokhagyma 4 gerezd
A hagymát megpucoljuk, összevagdossuk, olajon pirítjuk. Hozzáadunk egy kocka mirelit spenótot, és időnként megkevergetve felforraljuk. Tejben tejfelt, lisztet keverünk el, majd a habarást a spenótra öntjük, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk (gyerekeknek só nélkül) és préselt foghagymát rakunk hozzá.

2.
tészta - Fusilli (spirál) 500 gramm • só • víz
A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük és összekeverjük a spenóttal.

3.
napraforgó olaj 3 evőkanál • kemény sajt 120 gramm
Tálba amelyben besütjük a tésztát kikenjük olajjal, és egyenletesen belerakjuk a tésztákat és megszórjuk reszelt sajttal.

4.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!