Sült tészta spenóttal

Kiváló gyors húsmentes ebéd.
recept,recept fotó,mirelit spenót,tejföl (14-18%),fokhagyma,tészta - Fusilli (spirál),kemény sajt,Tészták,Receptek babáknak,
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 10 35 | gramm kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 120 53 | gramm kcal | |
kemény sajt | 120 456 | gramm kcal | |
mirelit spenót | 500 130 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 200 320 | gramm kcal | |
tészta - Fusilli (spirál) | 500 1815 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 120 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter • mirelit spenót 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tejföl (14-18%) 200 gramm • finomliszt 10 gramm • só ½ teáskanál • fokhagyma 4 gerezd
A hagymát megpucoljuk, összevagdossuk, olajon pirítjuk. Hozzáadunk egy kocka mirelit spenótot, és időnként megkevergetve felforraljuk. Tejben tejfelt, lisztet keverünk el, majd a habarást a spenótra öntjük, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk (gyerekeknek só nélkül) és préselt foghagymát rakunk hozzá.

2.
tészta - Fusilli (spirál) 500 gramm • só • víz
A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük és összekeverjük a spenóttal.

3.
napraforgó olaj 3 evőkanál • kemény sajt 120 gramm
Tálba amelyben besütjük a tésztát kikenjük olajjal, és egyenletesen belerakjuk a tésztákat és megszórjuk reszelt sajttal.

4.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!