Káposztás sült tészta

A káposzta és tészta találkozásából nemcsak a klasszikus (és egyben nagyon-nagyon finom) káposztás tészta készülhet.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,tészta - Fusilli (spirál),habtejszín (30-33%),Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 1000 200 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
sertésvirsli | 6 ?? | darab kcal | |
tészta - Fusilli (spirál) | 400 1452 | gramm kcal | |
víz | 0.2 442 | liter kcal | |
ételízesítő | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
kovászos káposzta 1000 gramm • napraforgó olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, ezután olajjal megcsepegtetjük. A káposztát átmossuk hogy ne legyen annyira savanyú a felét a sütőtálba helyezzük.

2.
tészta - Fusilli (spirál) 400 gramm • sertésvirsli 6 darab • fekete bors, őrölt • ételízesítő
A káposztára ráöntjük a tésztát, megsózzuk, borsozzuk. A tészta tetejére helyezzük a karikákra felvágott sertésvirslit ( használhatunk bármilyen virslit, én a füstöltet ajánlom).

3.
A tetejére a maradék káposztát és a maradék tésztát rakjuk.

4.
víz 0.2 liter • habtejszín (30-33%) 250 gramm
Tejszínnel leöntjük és egy picit vizet öntünk alá és 180°C, 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!