Káposztás sült tészta
A káposzta és tészta találkozásából nemcsak a klasszikus (és egyben nagyon-nagyon finom) káposztás tészta készülhet.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,tészta - Fusilli (spirál),habtejszín (30-33%),Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
habtejszín (30-33%) | 250 | gramm | |
kovászos káposzta | 1000 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
sertésvirsli | 6 | darab | |
tészta - Fusilli (spirál) | 400 | gramm | |
víz | 0.2 | liter | |
ételízesítő | - |
Recept
1.
kovászos káposzta 1000 gramm • napraforgó olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, ezután olajjal megcsepegtetjük. A káposztát átmossuk hogy ne legyen annyira savanyú a felét a sütőtálba helyezzük.
2.
tészta - Fusilli (spirál) 400 gramm • sertésvirsli 6 darab • fekete bors, őrölt • ételízesítő
A káposztára ráöntjük a tésztát, megsózzuk, borsozzuk. A tészta tetejére helyezzük a karikákra felvágott sertésvirslit ( használhatunk bármilyen virslit, én a füstöltet ajánlom).
3.
A tetejére a maradék káposztát és a maradék tésztát rakjuk.
4.
víz 0.2 liter • habtejszín (30-33%) 250 gramm
Tejszínnel leöntjük és egy picit vizet öntünk alá és 180°C, 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!