Sült tészta spenóttal és szalonnával

Ízletes ebéd kicsiknek és nagyoknak, szalonna hozzáadása nélkül, vegetáriánusoknak is megfelelő :)
recept,recept fotó,kemény sajt,tészta - Fusilli (spirál),mirelit spenót,Tészták
Tészták
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
287 g
Adag energiatartalma
665 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Tészták ›Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kemény sajt | 200 760 | gramm kcal | |
mirelit spenót | 600 156 | gramm kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
tészta - Fusilli (spirál) | 400 1452 | gramm kcal | |
zsírszalonna | 150 960 | gramm kcal |
Recept

2.
hagyma 200 gramm • olivaolaj 1 evőkanál
Adjunk hozzá egy evőkanál olajat és a megtisztított, finomra vágott hagymát. Együtt sütjük körülbelül 5 percig.

3.
mirelit spenót 600 gramm • só 1.5 teáskanál
A szalonnára a hagymával tegyünk egy mirelit spenótkockát, sózzuk meg, fedjük le, és hagyjuk felengedni a spenótot. Időnként megkeverjük.

4.
tészta - Fusilli (spirál) 400 gramm • tyúk tojás 2 darab
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk lecsepegni, és belekeverjük a tojásokat.

5.
Hozzá keverjük a spenótot.


7.
kemény sajt 200 gramm
... megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük és 200 °C-on 20 percig sütjük. Vegyük le a fedőt és süssük további 10 percig.

Jó étvágyat!