Sült tészta spenóttal és szalonnával
Ízletes ebéd kicsiknek és nagyoknak, szalonna hozzáadása nélkül, vegetáriánusoknak is megfelelő :)
recept,recept fotó,kemény sajt,tészta - Fusilli (spirál),mirelit spenót,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 200 | gramm | |
kemény sajt | 200 | gramm | |
mirelit spenót | 600 | gramm | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
tészta - Fusilli (spirál) | 400 | gramm | |
zsírszalonna | 150 | gramm |
Recept
2.
hagyma 200 gramm • olivaolaj 1 evőkanál
Adjunk hozzá egy evőkanál olajat és a megtisztított, finomra vágott hagymát. Együtt sütjük körülbelül 5 percig.
3.
mirelit spenót 600 gramm • só 1.5 teáskanál
A szalonnára a hagymával tegyünk egy mirelit spenótkockát, sózzuk meg, fedjük le, és hagyjuk felengedni a spenótot. Időnként megkeverjük.
4.
tészta - Fusilli (spirál) 400 gramm • tyúk tojás 2 darab
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk lecsepegni, és belekeverjük a tojásokat.
5.
Hozzá keverjük a spenótot.
7.
kemény sajt 200 gramm
... megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük és 200 °C-on 20 percig sütjük. Vegyük le a fedőt és süssük további 10 percig.
Jó étvágyat!