Tejfölös-kapros leves
Nagymamáink klasszikus levese
recept,recept fotó,kapor,újkrumpli,habtejszín (30-33%),Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 | evőkanál | |
finomliszt | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kapor | 20 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 350 | milliliter | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 800 | milliliter | |
újkrumpli | 600 | gramm |
Recept
1.
újkrumpli 600 gramm • víz 800 milliliter • só 1.5 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
finomliszt 50 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter
A lisztet tejben és tejfölben elkeverjük. Hozzáöntjük a krumplihoz és addig főzzük, amíg lágyan besűrűsödik.
4.
kristálycukor 2 teáskanál • ecet 1 evőkanál • só
...hozzáadjuk a leveshez, levesszük a tűzhelyről, cukorral és ecettel ízesítjük. Szükség esetén sózzuk.
Jó étvágyat!