Tejfölös-kapros leves

Nagymamáink klasszikus levese
recept,recept fotó,kapor,újkrumpli,habtejszín (30-33%),Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kapor | 20 8 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 41 | teáskanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 350 225 | milliliter kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
víz | 800 0 | milliliter kcal | |
újkrumpli | 600 378 | gramm kcal |
Recept
1.
újkrumpli 600 gramm • víz 800 milliliter • só 1.5 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2.
finomliszt 50 gramm • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter
A lisztet tejben és tejfölben elkeverjük. Hozzáöntjük a krumplihoz és addig főzzük, amíg lágyan besűrűsödik.


4.
kristálycukor 2 teáskanál • ecet 1 evőkanál • só
...hozzáadjuk a leveshez, levesszük a tűzhelyről, cukorral és ecettel ízesítjük. Szükség esetén sózzuk.


Jó étvágyat!