szakacsreceptek.hu

Tejfölös-kapros leves

Nagymamáink klasszikus levese

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Ecet1evőkanál
Finomliszt50gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kapor20gramm
Kristálycukor2teáskanál
1.5teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%350milliliter
Vaj30gramm
Víz800milliliter
Újkrumpli600gramm

1. 

újkrumpli 600 g  víz 800 ml   1.5 TK

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

finomliszt 50 g  habtejszín (30-33%) 250 ml  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 ml

A lisztet tejben és tejfölben elkeverjük. Hozzáöntjük a krumplihoz és addig főzzük, amíg lágyan besűrűsödik.

3. 

kapor 20 g

A kaprot megmossuk és apróra vágjuk...

4. 

kristálycukor 2 TK  ecet 1 EK 

...hozzáadjuk a leveshez, levesszük a tűzhelyről, cukorral és ecettel ízesítjük. Szükség esetén sózzuk.

5. 

vaj 30 g

Egy kis vajjal lágyítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés