szakacsreceptek.hu

Tejfölös-kapros leves

    

Nagymamáink klasszikus levese

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
ecet1evőkanál
finomliszt50gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kapor20gramm
kristálycukor2teáskanál
1.5teáskanál
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%350milliliter
vaj30gramm
víz800milliliter
újkrumpli600gramm

1. 

újkrumpli 600 gramm  víz 800 milliliter   1.5 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

finomliszt 50 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter

A lisztet tejben és tejfölben elkeverjük. Hozzáöntjük a krumplihoz és addig főzzük, amíg lágyan besűrűsödik.

3. 

kapor 20 gramm

A kaprot megmossuk és apróra vágjuk...

4. 

kristálycukor 2 teáskanál  ecet 1 evőkanál 

...hozzáadjuk a leveshez, levesszük a tűzhelyről, cukorral és ecettel ízesítjük. Szükség esetén sózzuk.

5. 

vaj 30 gramm

Egy kis vajjal lágyítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés