Tarator - bolgár uborkaleves

Ha szeretitek a tzatzikit, akkor tuti ez a balkáni leves is be fog jönni. Egy csomó uborka, zöldfűszer, magok és már kész is a hűsítő leves. Próbáljátok ki!
recept,recept fotó,salátauborka,natúr joghurt,kapor,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | 1 ?? | csipet kcal | |
fokhagyma | 2 11 | kcal | |
kapor | 1 6 | evőkanál kcal | |
natúr joghurt | 400 268 | milliliter kcal | |
salátauborka | 2 ?? | darab kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
salátauborka 2 darab • natúr joghurt 400 milliliter • víz 200 milliliter
Nagyon apró kockákra vágjuk az uborkát, amit a héjától megtisztítottunk, és beletesszük a joghurtba, sűrű leves állagúra vizezzük.

2.
kapor 1 evőkanál • só ¼ teáskanál • fehér bors, őrölt 1 csipet • fokhagyma 2 s
Majd ehhez a finomra vágott kaprot a jól elkapart fokhagymát , borsot és sót hozzákeverjük.

3.
Legalább egy órára jól behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!