szakacsreceptek.hu

Tarator - bolgár uborkaleves

    

Ha szeretitek a tzatzikit, akkor tuti ez a balkáni leves is be fog jönni. Egy csomó uborka, zöldfűszer, magok és már kész is a hűsítő leves. Próbáljátok ki!

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fehér bors, őrölt1csipet
fokhagyma2
kapor1evőkanál
natúr joghurt400milliliter
salátauborka2darab
¼teáskanál
víz200milliliter

1. 

salátauborka 2 darab  natúr joghurt 400 milliliter  víz 200 milliliter

Nagyon apró kockákra vágjuk az uborkát, amit a héjától megtisztítottunk, és beletesszük a joghurtba, sűrű leves állagúra vizezzük.

2. 

kapor 1 evőkanál   ¼ teáskanál  fehér bors, őrölt 1 csipet  fokhagyma 2 s

Majd ehhez a finomra vágott kaprot a jól elkapart fokhagymát , borsot és sót hozzákeverjük.

3. 

Legalább egy órára jól behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés