Tarator - bolgár uborkaleves
Ha szeretitek a tzatzikit, akkor tuti ez a balkáni leves is be fog jönni. Egy csomó uborka, zöldfűszer, magok és már kész is a hűsítő leves. Próbáljátok ki!
recept,recept fotó,salátauborka,natúr joghurt,kapor,Zöldséglevesek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér bors, őrölt | 1 | csipet | |
fokhagyma | 2 | ||
kapor | 1 | evőkanál | |
natúr joghurt | 400 | milliliter | |
salátauborka | 2 | darab | |
só | ¼ | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
salátauborka 2 darab • natúr joghurt 400 milliliter • víz 200 milliliter
Nagyon apró kockákra vágjuk az uborkát, amit a héjától megtisztítottunk, és beletesszük a joghurtba, sűrű leves állagúra vizezzük.
2.
kapor 1 evőkanál • só ¼ teáskanál • fehér bors, őrölt 1 csipet • fokhagyma 2 s
Majd ehhez a finomra vágott kaprot a jól elkapart fokhagymát , borsot és sót hozzákeverjük.
3.
Legalább egy órára jól behűtjük, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!