Fantozzi paradicsomos levese
Paradicsom leves bazsalikommal és parmezán sajttal olasz módra.
recept,recept fotó,paradicsom,Zöldséglevesek,Olasz receptek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 25 | gramm | |
bazsalikom | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
nemes babérlevél | 1 | darab | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsom | 800 | gramm | |
só | ½ | teáskanál |
Recept
1. A paradicsom elkészítése
paradicsom 800 gramm
Az érett paradicsomokat leöntjük egy percre forró vízzel, majd utána hideg vízzel. A paradicsomokat meghántjuk, majd apróra vágjuk.
2.
olivaolaj 2 evőkanál • fokhagyma 2 gerezd • nemes babérlevél 1 darab
A foghagymát babérlevéllel olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és vizet, majd 20 percig főzzük.
3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • bazsalikom
Főzés közben hozzáadunk sót, borsot, és apróra vágott bazsalikom levelet. Főzés után kézi mixerrel összekeverjük.
4.
Parmezán sajt 25 gramm
Reszelt parmezánnal tálaljuk, és díszítésként használhatunk egy levél bazsalikomot.
Jó étvágyat!