szakacsreceptek.hu

Fantozzi paradicsomos levese

Paradicsom leves bazsalikommal és parmezán sajttal olasz módra.

 

Adag: 2

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Bazsalikom
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma2gerezd
Nemes babérlevél1darab
Olivaolaj2evőkanál
Paradicsom800gramm
Parmezán sajt25gramm
½teáskanál

1. A paradicsom elkészítése

paradicsom 800 g

Az érett paradicsomokat leöntjük egy percre forró vízzel, majd utána hideg vízzel. A paradicsomokat meghántjuk, majd apróra vágjuk.

A paradicsom elkészítése

2. 

olivaolaj 2 EK  fokhagyma 2 gerezd  nemes babérlevél 1 db

A foghagymát babérlevéllel olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és vizet, majd 20 percig főzzük.

3. 

 ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK  bazsalikom

Főzés közben hozzáadunk sót, borsot, és apróra vágott bazsalikom levelet. Főzés után kézi mixerrel összekeverjük.

4. 

Parmezán sajt 25 g

Reszelt parmezánnal tálaljuk, és díszítésként használhatunk egy levél bazsalikomot.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés