Fantozzi paradicsomos levese

Paradicsom leves bazsalikommal és parmezán sajttal olasz módra.
recept,recept fotó,paradicsom,Zöldséglevesek,Olasz receptek,Gluténmentes
Zöldséglevesek
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 25 98 | gramm kcal | |
bazsalikom | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
nemes babérlevél | 1 ?? | darab kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
paradicsom | 800 200 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1. A paradicsom elkészítése
paradicsom 800 gramm
Az érett paradicsomokat leöntjük egy percre forró vízzel, majd utána hideg vízzel. A paradicsomokat meghántjuk, majd apróra vágjuk.

2.
olivaolaj 2 evőkanál • fokhagyma 2 gerezd • nemes babérlevél 1 darab
A foghagymát babérlevéllel olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és vizet, majd 20 percig főzzük.

3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • bazsalikom
Főzés közben hozzáadunk sót, borsot, és apróra vágott bazsalikom levelet. Főzés után kézi mixerrel összekeverjük.
4.
Parmezán sajt 25 gramm
Reszelt parmezánnal tálaljuk, és díszítésként használhatunk egy levél bazsalikomot.
Jó étvágyat!