szakacsreceptek.hu

Fantozzi paradicsomos levese

    

Paradicsom leves bazsalikommal és parmezán sajttal olasz módra.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Parmezán sajt25gramm
bazsalikom-
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
nemes babérlevél1darab
olivaolaj2evőkanál
paradicsom800gramm
½teáskanál

1. A paradicsom elkészítése

paradicsom 800 gramm

Az érett paradicsomokat leöntjük egy percre forró vízzel, majd utána hideg vízzel. A paradicsomokat meghántjuk, majd apróra vágjuk.

A paradicsom elkészítése

2. 

olivaolaj 2 evőkanál  fokhagyma 2 gerezd  nemes babérlevél 1 darab

A foghagymát babérlevéllel olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és vizet, majd 20 percig főzzük.

3. 

 ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  bazsalikom

Főzés közben hozzáadunk sót, borsot, és apróra vágott bazsalikom levelet. Főzés után kézi mixerrel összekeverjük.

4. 

Parmezán sajt 25 gramm

Reszelt parmezánnal tálaljuk, és díszítésként használhatunk egy levél bazsalikomot.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés