Paradicsomleves friss hagymával
Üde nyári leveske
recept,recept fotó,újhagyma,paradicsomszósz,paradicsom,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | - | ||
kristálycukor | 50 | gramm | |
kukoricakeményítő | 20 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsom | 300 | gramm | |
paradicsomszósz | 1 | kilogramm | |
petrezselyem zöldje | 2 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 750 | milliliter | |
újhagyma | 100 | gramm |
Recept
1.
újhagyma 100 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • kristálycukor 50 gramm
A friss hagymát megpucoljuk, levágjuk a gyökereket, megmossuk és olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk elolvadni.
2.
paradicsomszósz 1 kilogramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a paradicsom pürét, sót és felforraljuk.
3.
paradicsom 300 gramm
Ez alatt forró vízzel leöntjük a friss paradicsomokat. Egy darabig hagyjuk állni a forró vízben majd meghántjuk, felvágjuk és...
4.
...hozzáadjuk a leveshez. 10 percig főzzük.
5.
víz 250 milliliter • kukoricakeményítő 20 gramm
Vízben kukorica keményítőt keverünk szét és ezzel a levest egy kicsit besűrítsük.
6.
petrezselyem zöldje 2 evőkanál • só • ecet
A kész leveshez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és ízlés szerint sózzuk vagy egy pici ecetet adunk hozzá.
Jó étvágyat!