szakacsreceptek.hu

Paradicsomleves friss hagymával

    

Üde nyári leveske

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet-
kristálycukor50gramm
kukoricakeményítő20gramm
olivaolaj2evőkanál
paradicsom300gramm
paradicsomszósz1kilogramm
petrezselyem zöldje2evőkanál
1teáskanál
-
víz750milliliter
újhagyma100gramm

1. 

újhagyma 100 gramm  olivaolaj 2 evőkanál  kristálycukor 50 gramm

A friss hagymát megpucoljuk, levágjuk a gyökereket, megmossuk és olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk elolvadni.

2. 

paradicsomszósz 1 kilogramm  víz 500 milliliter   1 teáskanál

A hagymához hozzáadjuk a paradicsom pürét, sót és felforraljuk.

3. 

paradicsom 300 gramm

Ez alatt forró vízzel leöntjük a friss paradicsomokat. Egy darabig hagyjuk állni a forró vízben majd meghántjuk, felvágjuk és...

4. 

...hozzáadjuk a leveshez. 10 percig főzzük.

5. 

víz 250 milliliter  kukoricakeményítő 20 gramm

Vízben kukorica keményítőt keverünk szét és ezzel a levest egy kicsit besűrítsük.

6. 

petrezselyem zöldje 2 evőkanál    ecet

A kész leveshez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és ízlés szerint sózzuk vagy egy pici ecetet adunk hozzá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés