szakacsreceptek.hu

Tofu lencsefőzelékben

    

Egy érdekes tofus étel lencsefőzelékkel, édes-savanyú sűrű szósszal és paradicsommal. Egyszerű az elkészítése, nagyon ízlik a gyerekek számára is. Szinte bármilyen körethez kiváló.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma250gramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
kristálycukor1evőkanál
lencse konzerv400gramm
nemes babérlevél2darab
paradicsomszósz400milliliter
repceolaj3evőkanál
rétesliszt2evőkanál
római kömény, őrölt - jeera1teáskanál
½teáskanál
tofu, fehér500gramm
víz300milliliter

1. 

tofu, fehér 500 gramm

A tofu sajtot kockákra szeleteljük és mindkét oldaláról egy picit megpirítjuk.

2. 

hagyma 250 gramm  repceolaj 3 evőkanál  nemes babérlevél 2 darab  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál

A hagymát vastagra felvágjuk, majd üvegesre pirítjuk olajon. Fűszerezzük.

3. 

rétesliszt 2 evőkanál  víz 300 milliliter

A hagymát meghintjük liszttel és jól átkeverjük. Felöntjük egy kis vízzel, hogy lágy kását kapjunk.

4. 

paradicsomszósz 400 milliliter  hámozott paradicsom konzerv 400 gramm  kristálycukor 1 evőkanál

Fokozatosan belekeverjük a paradicsom pürét és az apróra vágott friss vagy konzerv paradicsomot.

5. 

lencse konzerv 400 gramm   ½ teáskanál

A lencsét leszűrjük és jól átmossuk folyó víz alatt. Majd hozzáadjuk a szószhoz.

6. 

A kész szószhoz hozzáadjuk a megpirított tofu szeleteket.

7. 

Állandó keverés mellett 10 percig főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés