Tofu lencsefőzelékben

Egy érdekes tofus étel lencsefőzelékkel, édes-savanyú sűrű szósszal és paradicsommal. Egyszerű az elkészítése, nagyon ízlik a gyerekek számára is. Szinte bármilyen körethez kiváló.
recept,recept fotó,tofu, fehér,paradicsomszósz,lencse konzerv,hámozott paradicsom konzerv,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Vietnami konyha
Húsnélküli ételek
Vietnami konyha
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Vietnami konyha › Ázsiai konyha ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
lencse konzerv | 400 308 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
paradicsomszósz | 400 272 | milliliter kcal | |
repceolaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 2 107 | evőkanál kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | 1 19 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tofu, fehér | 500 420 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
tofu, fehér 500 gramm
A tofu sajtot kockákra szeleteljük és mindkét oldaláról egy picit megpirítjuk.

2.
hagyma 250 gramm • repceolaj 3 evőkanál • nemes babérlevél 2 darab • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál
A hagymát vastagra felvágjuk, majd üvegesre pirítjuk olajon. Fűszerezzük.

3.
rétesliszt 2 evőkanál • víz 300 milliliter
A hagymát meghintjük liszttel és jól átkeverjük. Felöntjük egy kis vízzel, hogy lágy kását kapjunk.

4.
paradicsomszósz 400 milliliter • hámozott paradicsom konzerv 400 gramm • kristálycukor 1 evőkanál
Fokozatosan belekeverjük a paradicsom pürét és az apróra vágott friss vagy konzerv paradicsomot.

5.
lencse konzerv 400 gramm • só ½ teáskanál
A lencsét leszűrjük és jól átmossuk folyó víz alatt. Majd hozzáadjuk a szószhoz.

6.
A kész szószhoz hozzáadjuk a megpirított tofu szeleteket.

7.
Állandó keverés mellett 10 percig főzzük.

Jó étvágyat!