Tofu rudacskák oregánós bundában
Tofu rudacskák fűszeres bundába csomagolva.
recept,recept fotó,tofu, fehér,szurokfű (oregánó),Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
szurokfű (oregánó) | 1 | evőkanál | |
só | - | ||
tofu, fehér | 360 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1. A tofu felszeletelése
tofu, fehér 360 gramm
A tofut félbevágjuk, majd mindkét felét meg kisebb rudacskákra szeletelünk.

2. A bunda elkészítése
tyúk tojás 1 darab • finomliszt 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • szurokfű (oregánó) 1 evőkanál • só
Tojásból, lisztből és tejből sűrűbb tésztát készítünk. Amennyiben a tészta túlságosan híg lenne, akkor lisztet adunk hozzá, amennyiben sűrű, úgy tejet. A tésztához hozzáadjuk az oregánót. Összekeverjük, sózzuk egy csipetnyi sóval.

3. Sütés
napraforgó olaj 3 evőkanál
A tofu rudacskákat a bundával forró olajban, mindkét oldalról megpirítjuk. A tofu rudacskákat körettel vagy akár magában is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!