Tofu tésztában
Egyszerű és ízletes recept a tofu elkészítéséhez.
recept,recept fotó,gomba,tofu, fehér,alma ,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 | gramm | |
finomliszt | - | ||
fritőzolaj | - | ||
gomba | 300 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tofu, fehér | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
gomba 300 gramm • tofu, fehér 150 gramm • alma 300 gramm
A gombát megtisztítjuk, félbevágjuk. A tofut kisebb négyzetekre vagy téglalapokra vágjuk, de nem túl vékonyra, hogy a nyársra szúrva ne essenek szét. Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magokat és vágjuk kisebb darabokra. Tofut, gombát és az almát felváltva a nyársra húzzuk.

2.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • finomliszt • tyúk tojás 4 darab • só ½ teáskanál
A tejből, sima lisztből (szükség szerint adagoljuk hozzá), tojásból és sóból készítsünk közepes sűrűségű tésztát.

3.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, merítsük a nyársakat az elkészített tésztába, vegyük ki és gyorsan tegyük bele az olajba és lefedve 5 percig sütjük.

4.
A nyársakat megfordítjuk és már nem letakarva a másik oldaláról aranybarnára sütjük.

5.
Tálaljuk főtt burgonyával és tartármártással vagy zöldségsalátával.

Jó étvágyat!