szakacsreceptek.hu

Rántott sampinyon gomba

    

Egyszerű rántott sampinyon. Burgonyával és tartár mártással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya600gramm
finomliszt-
fritőzolaj -
gomba500gramm
¼teáskanál
-
tyúk tojás2darab
víz-
zsemlemorzsa-

1. 

gomba 500 gramm  finomliszt  tyúk tojás 2 darab   ¼ teáskanál  zsemlemorzsa

A sampinyon gombát megpucoljuk, lisztben, egy csipetnyi sóval felvert tojásban és zsemlemorzsában panírozzuk.

2. 

fritőzolaj

A panírozott sampinyonokat forró olajba helyezzük...

3. 

... minden oldalról aranysárgára pirítjuk. Egy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a fölösleges olaj felszívódjon.

4. 

burgonya 600 gramm  víz 

A burgonyát megpucoljuk és sós vízben megfőzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés