szakacsreceptek.hu

Rántott sampinyon gomba

     

Egyszerű rántott sampinyon. Burgonyával és tartár mártással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya600gramm
Finomliszt
Fritőzolaj
Gomba500gramm
¼teáskanál
Tyúk tojás2darab
Víz
Zsemlemorzsa

1. 

gomba 500 g  finomliszt  tyúk tojás 2 db   ¼ TK  zsemlemorzsa

A sampinyon gombát megpucoljuk, lisztben, egy csipetnyi sóval felvert tojásban és zsemlemorzsában panírozzuk.

2. 

fritőzolaj

A panírozott sampinyonokat forró olajba helyezzük...

3. 

... minden oldalról aranysárgára pirítjuk. Egy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a fölösleges olaj felszívódjon.

4. 

burgonya 600 g  víz 

A burgonyát megpucoljuk és sós vízben megfőzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés