Zabpehely hajdinával
![Zabpehely hajdinával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001702/img_hu_4x3/zabpehely-hajdinaval_00180.jpg)
Sűrű zabkása egészséges hajdinából, tele rosttal és édes banánnal. Nagyszerű kezdet a napra és energia az egész délelőttre a fogyasztása után.
recept,recept fotó,hajdina,zabpehely,banán,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Laktózmentes
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 100 | gramm | |
hajdina | 50 | gramm | |
oldható rost anyagok Psyllium | 1 | teáskanál | |
tökmag, hámozott | 20 | gramm | |
víz | 250 | milliliter | |
zabpehely | 20 | gramm |
Recept
1.
hajdina 50 gramm • zabpehely 20 gramm • víz 250 milliliter
A hajdinát megmossuk, felöntjük vízzel és belekeverjük a zabpelyhet. Forraljuk fel és főzzük 5 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001702/small/IMG_4061.jpg)
2.
Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001702/small/IMG_4063.jpg)
3.
banán 100 gramm • oldható rost anyagok Psyllium 1 teáskanál • tökmag, hámozott 20 gramm
Hozzáadjuk a szeletelt banánt, amit kásává törünk. Rostot és tökmagot keverünk bele.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001702/small/IMG_4070.jpg)
Jó étvágyat!