Zabpehely hajdinával

Sűrű zabkása egészséges hajdinából, tele rosttal és édes banánnal. Nagyszerű kezdet a napra és energia az egész délelőttre a fogyasztása után.
recept,recept fotó,hajdina,zabpehely,banán,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,Laktózmentes
Reggeli kása
Főzőcske
Adag
1
Adag tömege
445 g
Adag energiatartalma
460 kcal
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 100 95 | gramm kcal | |
hajdina | 50 170 | gramm kcal | |
oldható rost anyagok Psyllium | 1 9 | teáskanál kcal | |
tökmag, hámozott | 20 112 | gramm kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal | |
zabpehely | 20 74 | gramm kcal |
Recept
1.
hajdina 50 gramm • zabpehely 20 gramm • víz 250 milliliter
A hajdinát megmossuk, felöntjük vízzel és belekeverjük a zabpelyhet. Forraljuk fel és főzzük 5 percig.

2.
Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig.

3.
banán 100 gramm • oldható rost anyagok Psyllium 1 teáskanál • tökmag, hámozott 20 gramm
Hozzáadjuk a szeletelt banánt, amit kásává törünk. Rostot és tökmagot keverünk bele.

Jó étvágyat!