Teljes kiőrlésű rizskása banánnal

Kiváló kása nem csak reggelire, hanem akár vacsorára is. Az elkészítése egy kicsit több időt vesz igénybe, mivel a teljes kiőrlésű rizs tovább fől.
recept,recept fotó,basmati rizs teljes kiőrlésű,őrölt kardamon,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,banán,Reggeli kása,Gluténmentes
Reggeli kása
Főzőcske
Adag
1
Adag tömege
603 g
Adag energiatartalma
440 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 100 95 | gramm kcal | |
basmati rizs teljes kiőrlésű | 50 175 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 160 | milliliter kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
őrölt kardamon | ½ 10 | teáskanál kcal |
Recept

2.
víz 200 milliliter • őrölt kardamon ½ teáskanál
Hozzáöntjük a vizet és hozzáadjuk a kardamont. Lefedve 20 percig főzzük.

3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter
Hozzáöntjük a tejet, és fedél nélkül tovább főzzük a kását, vigyázva, hogy ki ne fusson (kb. 20 percig főzzük). Botmixerrel pépesítjük, majd további 10 percig főzzük. Lefedve állni hagyjuk 10 percig.


Jó étvágyat!