Teljes kiőrlésű rizskása banánnal
Kiváló kása nem csak reggelire, hanem akár vacsorára is. Az elkészítése egy kicsit több időt vesz igénybe, mivel a teljes kiőrlésű rizs tovább fől.
recept,recept fotó,basmati rizs teljes kiőrlésű,őrölt kardamon,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,banán,Reggeli kása,Gluténmentes
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 100 | gramm | |
basmati rizs teljes kiőrlésű | 50 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
víz | 200 | milliliter | |
őrölt kardamon | ½ | teáskanál |
Recept
2.
víz 200 milliliter • őrölt kardamon ½ teáskanál
Hozzáöntjük a vizet és hozzáadjuk a kardamont. Lefedve 20 percig főzzük.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter
Hozzáöntjük a tejet, és fedél nélkül tovább főzzük a kását, vigyázva, hogy ki ne fusson (kb. 20 percig főzzük). Botmixerrel pépesítjük, majd további 10 percig főzzük. Lefedve állni hagyjuk 10 percig.
Jó étvágyat!