RECEPTEK

Teljes kiőrlésű rizskása banánnal

Teljes kiőrlésű rizskása banánnal

Kiváló kása nem csak reggelire, hanem akár vacsorára is. Az elkészítése egy kicsit több időt vesz igénybe, mivel a teljes kiőrlésű rizs tovább fől.

recept,recept fotó,basmati rizs teljes kiőrlésű,őrölt kardamon,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,banán,Reggeli kása,Gluténmentes

Reggeli kása

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán100gramm
basmati rizs teljes kiőrlésű50gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
víz200milliliter
őrölt kardamon½teáskanál

 

Recept

1. 

basmati rizs teljes kiőrlésű 50 gramm

A rizst átmossuk és egy lábasba helyezzük.

2. 

víz 200 milliliter  őrölt kardamon ½ teáskanál

Hozzáöntjük a vizet és hozzáadjuk a kardamont. Lefedve 20 percig főzzük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter

Hozzáöntjük a tejet, és fedél nélkül tovább főzzük a kását, vigyázva, hogy ki ne fusson (kb. 20 percig főzzük). Botmixerrel pépesítjük, majd további 10 percig főzzük. Lefedve állni hagyjuk 10 percig.

4. 

banán 100 gramm

Hozzáadjuk a banánt és pépesítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés