Hajdinakása mandulával
![Hajdinakása mandulával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001777/img_hu_4x3/hajdinakasa-mandulaval_00180.jpg)
A hajdina az egyik legmegosztóbb -egyben legegészségesebb- gabona. A hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza.
recept,recept fotó,hajdina,mandula,banán,Reggeli kása,Laktózmentes ,Gluténmentes
Reggeli kása
Recept
1.
hajdina 50 gramm • víz 150 milliliter
A hajdninát folyó víz alatt átmossuk. Fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, felforraljuk és 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és lefedve 15 percig állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001777/small/IMG_6570.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001777/small/IMG_6572.jpg)
3.
chia magvak ½ teáskanál • banán 1 darab
A kész hajdinához hozzá adjuk a chia magot. Egy kicsit állni hagyjuk majd hozzáadjuk a banánt és a mandulát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001777/small/IMG_6573.jpg)
Jó étvágyat!