Hajdinakása mandulával

A hajdina az egyik legmegosztóbb -egyben legegészségesebb- gabona. A hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza.
recept,recept fotó,hajdina,mandula,banán,Reggeli kása,Laktózmentes ,Gluténmentes
Reggeli kása
Főzőcske
Adag
1
Adag tömege
313 g
Adag energiatartalma
384 kcal
Az elkészítés ideje
15 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 1 86 | darab kcal | |
chia magvak | ½ 13 | teáskanál kcal | |
hajdina | 50 170 | gramm kcal | |
mandula | 20 116 | gramm kcal | |
víz | 150 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
hajdina 50 gramm • víz 150 milliliter
A hajdninát folyó víz alatt átmossuk. Fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, felforraljuk és 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és lefedve 15 percig állni hagyjuk.


3.
chia magvak ½ teáskanál • banán 1 darab
A kész hajdinához hozzá adjuk a chia magot. Egy kicsit állni hagyjuk majd hozzáadjuk a banánt és a mandulát.

Jó étvágyat!