Ízletes és egészséges búzapehelykása cukor nélkül, különösen alkalmas reggelire. Szilvából és tejből enyhe édességet nyer, ami természetesen édeskés ízű.
recept,recept fotó,búzapehely,mandula,pörkölt földimogyoró nem sózott,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Főzőcske
Adag
1
Az elkészítés ideje
10 min.
Nehézség
közepes
1.
búzapehely 30 gramm • aszalt szilva 30 gramm • lenmag 1 teáskanál • víz 150 milliliter
Öntsük a búzapelyhet egy edénybe, adjuk hozzá az apróra szeletelt szilvát és a lenmagot, majd öntsünk hozzá vizet ...
2.
...ás főzzük ( kb 3-4 percen keresztül )
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter
Hozzá öntjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
5.
mandula 15 gramm • pörkölt földimogyoró nem sózott 15 gramm
A mogyorót és a mandulát apróra vágjuk.
6.
Rövid ideig pirítsuk meg száraz serpenyőben. Megszórjuk vele a kész búzapehelykását.
Jó étvágyat!
aszalt szilva | 30 | gramm | |
búzapehely | 30 | gramm | |
lenmag | 1 | teáskanál | |
mandula | 15 | gramm | |
napraforgómag | 1 | evőkanál | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 15 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
víz | 150 | milliliter |