RECEPTEK

Mogyorós búzapehelykása

Mogyorós búzapehelykása

Ízletes és egészséges búzapehelykása cukor nélkül, különösen alkalmas reggelire. Szilvából és tejből enyhe édességet nyer, ami természetesen édeskés ízű.

recept,recept fotó,búzapehely,mandula,pörkölt földimogyoró nem sózott,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek

Reggeli kása

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva30gramm
búzapehely30gramm
lenmag1teáskanál
mandula15gramm
napraforgómag1evőkanál
pörkölt földimogyoró nem sózott15gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
víz150milliliter

 

Recept

1. 

búzapehely 30 gramm  aszalt szilva 30 gramm  lenmag 1 teáskanál  víz 150 milliliter

Öntsük a búzapelyhet egy edénybe, adjuk hozzá az apróra szeletelt szilvát és a lenmagot, majd öntsünk hozzá vizet ...

2. 

...ás főzzük ( kb 3-4 percen keresztül )

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter

Hozzá öntjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.

4. 

napraforgómag 1 evőkanál

Levesszük a tűzről, és belekeverjük a napraforgómagokat.

5. 

mandula 15 gramm  pörkölt földimogyoró nem sózott 15 gramm

A mogyorót és a mandulát apróra vágjuk.

6. 

Rövid ideig pirítsuk meg száraz serpenyőben. Megszórjuk vele a kész búzapehelykását.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit