Mogyorós búzapehelykása
Ízletes és egészséges búzapehelykása cukor nélkül, különösen alkalmas reggelire. Szilvából és tejből enyhe édességet nyer, ami természetesen édeskés ízű.
recept,recept fotó,búzapehely,mandula,pörkölt földimogyoró nem sózott,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 30 | gramm | |
búzapehely | 30 | gramm | |
lenmag | 1 | teáskanál | |
mandula | 15 | gramm | |
napraforgómag | 1 | evőkanál | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 15 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
1.
búzapehely 30 gramm • aszalt szilva 30 gramm • lenmag 1 teáskanál • víz 150 milliliter
Öntsük a búzapelyhet egy edénybe, adjuk hozzá az apróra szeletelt szilvát és a lenmagot, majd öntsünk hozzá vizet ...
2.
...ás főzzük ( kb 3-4 percen keresztül )
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter
Hozzá öntjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
5.
mandula 15 gramm • pörkölt földimogyoró nem sózott 15 gramm
A mogyorót és a mandulát apróra vágjuk.
6.
Rövid ideig pirítsuk meg száraz serpenyőben. Megszórjuk vele a kész búzapehelykását.
Jó étvágyat!