szakacsreceptek.hu

Almás - fahéjas zabkása

     

Nagyon finom és laktató étel. Ami ráadásul egészséges is. Majdnem olyasmi, mint a tejbegríz, csak ez akár fogyókúra alatt is fogyasztható.

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Fahéj, őrölt¼teáskanál
Nádcukor1teáskanál
Szárított alma
Víz2.5deciliter
Zabpehely5evőkanál
Zsírszegény tej 1,5%1.5deciliter

1. 

zabpehely 5 EK  víz 2.5 dl  szárított alma

A zabpelyhet és egy fél maréknyi szárított almát, 5 percig főzzük vízben, közepes lángon.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 1.5 dl  fahéj, őrölt ¼ TK  nádcukor 1 TK

Hozzáadjuk a tejet, cukrot, egy csipetnyi fahéjat és állandó kevergetés mellet további 5 percig főzzük,míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. ha nagyon sűrűnek tűnne adhatunk hozzá még tejet és felforraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés