Almás - fahéjas zabkása

Nagyon finom és laktató étel. Ami ráadásul egészséges is. Majdnem olyasmi, mint a tejbegríz, csak ez akár fogyókúra alatt is fogyasztható.
recept,recept fotó,zabpehely,szárított alma,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
nádcukor | 1 20 | teáskanál kcal | |
szárított alma | 0 ?? | kcal | |
víz | 2.5 0 | deciliter kcal | |
zabpehely | 5 275 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 73 | deciliter kcal |
Recept
1.
zabpehely 5 evőkanál • víz 2.5 deciliter • szárított alma
A zabpelyhet és egy fél maréknyi szárított almát, 5 percig főzzük vízben, közepes lángon.

2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • fahéj, őrölt ¼ teáskanál • nádcukor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, egy csipetnyi fahéjat és állandó kevergetés mellet további 5 percig főzzük,míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. ha nagyon sűrűnek tűnne adhatunk hozzá még tejet és felforraljuk.

Jó étvágyat!