RECEPTEK

Almás - fahéjas zabkása

Almás - fahéjas zabkása

Nagyon finom és laktató étel. Ami ráadásul egészséges is. Majdnem olyasmi, mint a tejbegríz, csak ez akár fogyókúra alatt is fogyasztható.

recept,recept fotó,zabpehely,szárított alma,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek

Reggeli kása

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt¼teáskanál
nádcukor1teáskanál
szárított alma-
víz2.5deciliter
zabpehely5evőkanál
zsírszegény tej 1,5%1.5deciliter

 

Recept

1. 

zabpehely 5 evőkanál  víz 2.5 deciliter  szárított alma

A zabpelyhet és egy fél maréknyi szárított almát, 5 percig főzzük vízben, közepes lángon.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter  fahéj, őrölt ¼ teáskanál  nádcukor 1 teáskanál

Hozzáadjuk a tejet, cukrot, egy csipetnyi fahéjat és állandó kevergetés mellet további 5 percig főzzük,míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. ha nagyon sűrűnek tűnne adhatunk hozzá még tejet és felforraljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit