Zabkása fügével
Kiadós és finom reggeli, amely energiával tölt fel az egész napra.
recept,recept fotó,zabpehely,szárított füge,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | ½ | evőkanál | |
szárított füge | 5 | darab | |
víz | 2 | deciliter | |
zabpehely | 5 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 | deciliter |
Recept
1.
zabpehely 5 evőkanál • víz 2 deciliter • szárított füge 5 darab
A zabpelyhet a felszeletelt szárított fügét 5 percig közepes lángon vízben megfőzzük.
2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • kristálycukor ½ evőkanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, és állandó keverés mellett további 5-10 percig főzzük, amíg a kása sűrű nem lesz. Ha a kása túl sűrű lenne, hozzáadunk még több tejet, és rövid ideig tovább főzzük.
Jó étvágyat!