RECEPTEK

Szezámmagos zabpehelykása datolyaszilvával

Szezámmagos zabpehelykása datolyaszilvával

Édesítetlen reggeli zabkása, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A hozzáadott gyümölcs biztosítja a kellő édességét.

recept,recept fotó,zabpehely,Datolyaszilva (hurmi kaki),Reggeli kása

Reggeli kása

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

10 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Reggeli kása  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Datolyaszilva (hurmi kaki)1darab
fekete szezámmag-
lenmag1teáskanál
szezámmag2teáskanál
szezámmag-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
víz200milliliter
zabpehely30gramm

 

Recept

1. 

zabpehely 30 gramm  víz 200 milliliter  szezámmag 2 teáskanál  lenmag 1 teáskanál

Öntsük a zabpelyheket egy edénybe, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. A szezámmagot és a lenmagot ledaráljuk, és a zabkásához keverjük.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter

Hozzá öntjük a tejjel és felforraljuk.

3. 

Datolyaszilva (hurmi kaki) 1 darab

Hámozzuk meg a datolyaszilvát, egy részét nyomkodjuk szét villával a másik részét vágjuk apróra.

4. 

szezámmag  fekete szezámmag

Az összetört részt keverjük a kásához. A feltálalt zabkását a szeletelt datolyaszilvával díszítjük, és fekete-fehér szezámmaggal megszórjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit