Szezámmagos zabpehelykása datolyaszilvával
Édesítetlen reggeli zabkása, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A hozzáadott gyümölcs biztosítja a kellő édességét.
recept,recept fotó,zabpehely,Datolyaszilva (hurmi kaki),Reggeli kása
Reggeli kása
kategóriak
Reggeli kása ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Datolyaszilva (hurmi kaki) | 1 | darab | |
fekete szezámmag | - | ||
lenmag | 1 | teáskanál | |
szezámmag | 2 | teáskanál | |
szezámmag | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
víz | 200 | milliliter | |
zabpehely | 30 | gramm |
Recept
1.
zabpehely 30 gramm • víz 200 milliliter • szezámmag 2 teáskanál • lenmag 1 teáskanál
Öntsük a zabpelyheket egy edénybe, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. A szezámmagot és a lenmagot ledaráljuk, és a zabkásához keverjük.
3.
Datolyaszilva (hurmi kaki) 1 darab
Hámozzuk meg a datolyaszilvát, egy részét nyomkodjuk szét villával a másik részét vágjuk apróra.
4.
Az összetört részt keverjük a kásához. A feltálalt zabkását a szeletelt datolyaszilvával díszítjük, és fekete-fehér szezámmaggal megszórjuk.
Jó étvágyat!