Szezámmagos zabpehelykása datolyaszilvával

Édesítetlen reggeli zabkása, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A hozzáadott gyümölcs biztosítja a kellő édességét.
recept,recept fotó,zabpehely,Datolyaszilva (hurmi kaki),Reggeli kása
Reggeli kása
kategóriak
Reggeli kása ›Hozzávalók
Hozzávalók
Datolyaszilva (hurmi kaki) | 1 ?? | darab kcal | |
fekete szezámmag | 0 ?? | kcal | |
lenmag | 1 27 | teáskanál kcal | |
szezámmag | 2 58 | teáskanál kcal | |
szezámmag | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 64 | milliliter kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
zabpehely | 30 110 | gramm kcal |
Recept
1.
zabpehely 30 gramm • víz 200 milliliter • szezámmag 2 teáskanál • lenmag 1 teáskanál
Öntsük a zabpelyheket egy edénybe, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. A szezámmagot és a lenmagot ledaráljuk, és a zabkásához keverjük.


3.
Datolyaszilva (hurmi kaki) 1 darab
Hámozzuk meg a datolyaszilvát, egy részét nyomkodjuk szét villával a másik részét vágjuk apróra.

4.
Az összetört részt keverjük a kásához. A feltálalt zabkását a szeletelt datolyaszilvával díszítjük, és fekete-fehér szezámmaggal megszórjuk.

Jó étvágyat!